Boogie Woogie bij Thalassa in Zandvoort

Foto: Jaap Koper

Vanmiddag is er vanaf 16.00 Boogie Woogie aan zee te zien en te beluisteren bij Thalassa op het Zandvoortse strand. De band bestaat uit Martijn Schok, vocaliste Greta Holtrop, tenorsaxofonist Rinus Groeneveld, bassist Hans Ruigrok en drummer Menno Veenendaal.Martijn Schok

De inmiddels 41 jarige Martijn Schok heeft op het gebied van boogie woogie en pianoblues zijn sporen al ruimschoots verdiend. In Nederland wordt hij regelmatig gevraagd voor jazz- en bluesfestivals in Europa en de VS. De speelstijl van Martijn is swingend met een stevige groove. Kenners zeggen dat Schok de authentiek boogie woogie stijl als een van de beste vertolkt. Schok heeft een uitgebreid en gevarieerd eigen repertoire opgebouwd.

Greta Holtrop

Vocaliste Greta Holtrop geeft een prima vocale aanvulling op het pianospel van Schok. Holtrop heeft een expressief stemgeluid. Vooral in gevoelige bluessongs legt zij emotie en overtuiging in haar zang. Daarnaast zingt Holtrop net zo makkelijk vrolijke en swingende boogies en rhythm ’n blues. ,,Het stemgeluid van Holtrop is het best te vergelijken met Billie Holiday en Dina Washington”, zegt de Amerikaanse blues- en boogie woogie grootheid Big Joe Duskin.

Cookieinstellingen