Kennismaking KNRM op reddingbootdag 2016

Foto: Jaap Koper

Donateurs van de KNRM Zandvoort hebben op zaterdag 30 april de kans om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de reddingsmaatschappij. Het programma duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Reddingbootdag

Dit jaar zal reddingbootdag plaatsvinden op het strand bij Beach club 10 voor de deur. Door een verbouwing van het boothuis is het niet mogelijk om de inschrijving in het boothuis te laten plaatsvinden. Voor die gelegenheid wijkt de KNRM uit naar het beachhouse van de strandpaviljoen waar donateurs zich tussen 10.00 en 14.45 zich kunnen laten inschrijven. De belangstelling is groot want meestal zitten de tochten tot en met 16.00 vol als het om de aanmeldingen gaat voor het meevaren op de Annie Poulisse.

Vrijwilligerswerk

Op de reddingbootdag draait alles om het vrijwilligerswerk bij de KNRM Zandvoort. Dat reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.300 vrijwilligers en uiteraard de donateurs die dat werk mogelijk moeten maken. De KNMR’ers van de post Zandvoort zijn met hun hart en ziel behoorlijk wat jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar.

Reddingswerk

Van de reddingswerkers wordt behoorlijk wat gevraagd, omdat de meesten een betaalde baan hebben en 24 uur per dag beschikbaar moeten zijn voor elke keer als er mensen in nood zitten op zee. De mensen van de KNRM ervaren veelal dankbaarheid voor hun hulpverlenende werk waar snelheid een échte vereiste is.

Bijdragen

Die vrijwilligers kunnen hun werk doen dankzij de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. En voor die mensen is de Nationale Reddingbootdag 2016. De actieve KNRM leden zeggen ook dat de donateurs de redders aan wal zijn. Zij steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij eveneens een morele achterban voor de redders.

Appelpunt

Voor de mensen die op de dag naar strandpaviljoen tien komen is de appelpunt bij een consumptie bij gratis.

Cookieinstellingen