Heemskerkse huisarts wil chemostoelen voor het RKZ

Foto: 251tv

Door: Wim Meijer (Heemskerk.nieuws.nl)

Na 30 jaar huisarts te zijn geweest, waarvan 27 jaar in Heemskerk, moet dokter Hans Ruiter noodgedwongen afscheid van zijn patiënten. Hij doet dat gedurende een bijzondere Open Dag in zijn huisartsenpraktijk met een bijzondere actie ‘Chemostoelen voor het RKZ’.

Darmkanker

Ongeveer 15 maanden terug is bij de Heemskerkse huisarts, gedurende een nascholing echografie, darmkanker ontdekt met leveruitzaaiingen. Ondanks operatieve behandeling zaait de ziekte verder uit, waarna een traject volgt met palliatieve chemotherapie, met als doel nog enige tijd te kunnen genieten van mooie en waardevolle dingen, vooral ook met het eigen gezin.

Chemo gestopt

Inmiddels is Ruiter gestopt met de chemobehandeling. Na 4 maanden chemo en waarvan hij 3 maanden ziek is geweest, is hij er klaar mee. Sinds hij is gestopt, komt hij weer aan leuke dingen toe samen met zijn familie. Daarnaast heeft Ruiter ook de tijd om na te denken over hoe het verder moet met de praktijk. En ook heeft hij de energie gevonden om nog een laatste wens tot uitvoer te brengen: het opzetten van een actie om geld bijeen te brengen voor chemostoelen voor het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

Chemostoelen

Gedurende zijn chemobehandelingen is Ruiter geconfronteerd met zijn lichamelijke onvermogen. Dat onvermogen kan volgens hem een stuk kunnen worden verzacht door het gebruik van speciale stoelen. Op TV ziet hij in de serie Breaking Bad dat er in Amerika luxe comfortabele chemostoelen bestaan. Als ervaringsdeskundige weet hij als geen ander wat deze stoelen voor patiënten kunnen betekenen.

Voor zijn afscheid op zaterdag 23 april heeft Ruiter dus maar één wens: geld om chemostoelen te kunnen kopen voor het Rode Kruis Ziekenhuis.

Gedurende een interview met 251tv vertelt Ruiter over zijn ziekte, zijn goede en slechte momenten van het afgelopen jaar, en vooral ook over zijn laatste wens.

Voor meer informatie over de actie van Ruiter “Chemostoelen voor het RKZ”, het bestellen van T-shirts en de mogelijkheid om geld te doneren kan iedereen een kijkje nemen op de website:Afscheid huisarts Hans Ruiter

Meer 251TV-producties (TV uit de hele regio twee-vijf-een) zijn te bekijken via YouTube, Facebook, Twitter en Ziggo Kanaal 42 (digitaal) of Kanaal 45 (analoog).

Bron: 251tv

Cookieinstellingen