Maarten Jansen start met Into Racecontrol

Foto: Jeroen van der Mije

Onlangs is Maarten Jansen gestart met Into Racecontrol. Sinds 11 oktober mag hij zich officieel race instructeur noemen, nadat hij een geslaagd examen heeft afgelegd bij de KNAF volgens de eisen van NOC*NSF. Deze activiteiten heeft Maarten ondergebracht in Into Racecontrol, verhuur rijcoaching en tuningsbedrijf.

Belangstelling

De belangstelling voor de autosport is niet uit de lucht komen vallen. ,,Ik ging als klein jongetje mee met mijn vader die colonne commandant was bij het Rode Kruis. Mijn vader was de opvolger van de vader van Wim Loos”, vertelt Maarten. Bij het zien van de raceauto’s, wil Maarten maar één ding. Ook autocoureur worden.

Bewust

De ongelukken van Roger Williamson en Rob Slotemaker hebben Maarten ook bewust gemaakt van de gevaren die de autosport in zich heeft. Iets wat hij meeneemt als hij bezig is bij de Rensportschool Zandvoort zelf en als hij begint aan zijn nieuwe zakelijke activiteit Into Racecontrol.

Persoonlijke benadering

Een van de belangrijkste punten die Maarten heeft, is de persoonlijke benadering. ,,Dat heeft veel meer effecten”, zegt hij. Geduld is daarbij een goede eigenschap en dat is een eigenschap die Maarten ook heeft. Maarten vertelt dat elk mens uniek is en ieder mens op een unieke manier getraind moet worden.

Psychiater

Zo geeft hij nu les aan een psychiater. ,,Dan doe ik niet drie verbeterpunten achter elkaar melden. Als ik dat doe dan gaan ze alle drie verbeterpunten analyseren, waardoor ze bijvoorbeeld het aanremmen van de Tarzanbocht bijvoorbeeld totaal vergeten”, vertelt hij.

Naam

De naam Into Racecontrol is uit het brein gekomen van zijn partner Nicole Post. Ze is creatief director van het bedrijf NPD Communications. Maarten is sales/marketing director bij NPD Communications.

Passie

Autosport is een passie van hem. Die passie is nodig om zijn werk als race instructeur maar ook als race coach goed te kunnen doen. ,,We willen het goed doen. We willen mensen een circuit ervaring en een persoonlijke benadering bieden”, klinkt het uit de mond van Maarten.

Beleving

Naast deze bedrijfsactiviteit doet Maarten ook Bedrijvigheid Events wat meer gericht is op beleving. Daar werkt hij samen met kartbanen zoals die van Bleekemolen, Coronel en Silverstone Zwanenburg. Zo kunnen mensen een dagje strand, golf en circuit doen. Met strandpaviljoen PlaZand heeft hij daar een overeenkomst mee gesloten.

Orthodontisten

Zo heeft Maarten een groep orthodontisten gehad die een BMW Driving Experience hebben gedaan. Met Driving Fun van Peter Tunissen werkt hij ook mee samen om de mensen een mooi dagje uit te geven.

Activiteiten

Maarten biedt met het nieuwe bedrijf tal van activiteiten. Dat doet hij in samenwerking met John de Groot, de vader van oud-autocoureur Stefan de Groot. Die laatstgenoemde is tegenwoordig actief als raceengineer bij het Britse raceteam Carlin.

Mogelijkheden

Zo biedt Into Racecontrol coureurs de mogelijkheid om plaats te nemen in een simulator bij de TU Delft. ,,Het is puur gericht op de ontwikkeling van de persoon”, zegt hij. Het geld wordt volgens Maarten goed besteed.

Raceseizoen

Mensen die dat willen, kunnen een snelle raceronde maken. ,,Dit is meer gericht op de circuitbeleving”, zegt Maarten. Daar zijn uiteraard kosten aan verbonden omdat niet iets voor niets gaat. Ook kunnen mensen een heel raceseizoen rijden in Huur BMW E 30 cup auto Dat kan zijn in de DNRT, maar ook in een Historische Raceklasse door de samenwerking met John de Groot.

De foto is van Mye Vision, Jeroen van der Mije.

Cookieinstellingen