Art Walk Zandvoort trekt belangstelling tussen de buien

Foto: Jaap Koper

Art Walk Zandvoort heeft de nodige belangstelling getrokken. Tussen de regenbuien door, hebben diverse kunstenaars van internationaal niveau hun werken op een aantal locaties in Zandvoort laten zien. Een route die is georganiseerd door ZAND Kunst & Cultuur.

Oude Mariaschool

Een locatie van de kunstroute, is de oude Mariaschool aan de Koninginneweg. Hier hebben de bezoekers en kunstliefhebbers de werken van Marga Duin en Marlène Sjerps te zien. Daarnaast zijn ook de werken te zien van gastkunstenaars Els Dekker en Kees Juffermans.

Atelier

De voormalige school is een uitstekende werkplek voor de kunstenaars die daar bezig zijn om die creaties die in het brein zitten, om te zetten in een concreet werk. Kunst kan gevoel zijn, wat blijkt als Marlène Sjerps uitleg geeft over een beeldhouwwerk. ,,Het is soms ook een innerlijke strijd”, zegt ze als het beeld aan een geïnteresseerde man laat zien.

Innerlijk gevoel bij Marlène Sjerps
Innerlijk gevoel bij Marlène Sjerps

Smederij

Een andere opvallende locatie is Atelier Akwaaba op het Schelpenplein. Ellen Kuijl heeft deze voormalige smederij van de broers Bob en Hans Gansner omgebouwd tot een multifunctionele ruimte. Kuijl zelf woont er nog net niet, maar is er wel vaak te vinden. Kuijl houdt zich vooral bezig met glaskunst en moet vaak lassen. Dat gedeelte heeft ze nu ergens anders onder gebracht, omdat er ook wordt gegeten in de ruimte.

Fotografie

Boven de smederij exposeert Udo K. Geisler. De fotograaf werkt graag vrije opdrachten uit. De fascinatie voor de Amsterdamse Zuidas is op een bijzondere manier in zijn lens gevangen. ,,De Amsterdamse Zuidas is het theater waar de gebouwen het decor zijn en de mensen de acteurs en figuranten zijn”, licht Geisler zijn werk toe.

Amsterdamse Zuidas door het oog van Geisler
Amsterdamse Zuidas door het oog van Geisler

Internationaal

Internationaal kan de Art Walk Zandvoort worden genoemd. Op andere locaties in Zandvoort hebben onder meer Donna Corbani en Arvee hun werk laten zien. Beiden kunstenaars hebben op prestigieuze plaatsen in de wereld geëxposeerd.

Cookieinstellingen