Informatieavond BuurtApp in De Krocht

Foto: Arivera Pixabay CC0 Public Domain

In Theater De Krocht is er een informatieavond geweest over de BuurtApp in Zandvoort. De BuurtApp is bedoeld om een wijk en buurt veiliger te maken waarbij inwoners in een app groep onregelmatigheden kunnen melden

Gebruik

Het gebruik van de BuurtApp in Zandvoort zal een stuk zorgvuldig moeten zijn. Een bericht van RTV Noord-Holland maakt melding dat bewoners in Velsen Noord blijken zich storen aan de nodeloze berichten in de WhatsApp groep. Een aantal zijn uit de groep gestapt, waarmee de BuurtApp in Velsen Noord zijn doel wellicht voorbij is geschoten.

Gebruiksregels

Hetzelfde RTV Noord-Holland heeft een aantal ervaringsdeskundigen en sociologen gevraagd hoe een BuurtApp het best gebruikt kan worden.

1. Stuur alleen berichten die voor de hele groep zijn
2. Houd je aan het onderwerp van de groep
3. Houd het zakelijk
4. Stop met smilies sturen
5. Druk niet te snel op enter

Verschil

De BuurtApp werkt anders als Burgernet. Bij dit laatste medium vraagt de politie actief aan de burger om mee te helpen bij bijvoorbeeld een inbraak, diefstal of vermissing. Bij de BuurtApp ligt het initiatief meer bij de burger. ,,Het is alleen niet de bedoeling dat de burger zelf gaat opsporen”, zegt één van de wijkagenten.

Mensenstaat

Burgemeester Niek Meijer vindt de BuurtApp een goed initiatief. ,,We kunnen een paar extra ogen en oren gebruiken”, vertelt hij bij de informatiebijeenkomst. De burgemeester wil dat de gemeente de faciliteiten biedt om de BuurtApp tot een succes te maken. ,,Ik wil een mensenstaat”, klinkt het uit de mond van Meijer.

Cookieinstellingen