Vragen blijven over statushouders

Foto: Jaap Koper

Er blijven vragen over de statushouders in twee zijgebouwen naast het voormalige Plantinghuis aan de Kostverlorenstraat. Het is aan het college van burgemeester en wethouders de kunst om hun besluit aan de gemeenteraad voor te leggen en er doorheen te loodsen.

Vragen

Of zoals wethouder Gert-Jan Bluijs al eerder heeft opgemerkt: ,,Besturen is niet zo makkelijk.” Aan de tafel waar hij en burgemeester Niek Meijer de vragen opschreven en te inventariseren, hebben bewoners naast het terrein vragen over of dit echt tijdelijk is en over mogelijke geluidsoverlast. Ook de waardevermindering aan de huizen, is een punt van zorg.

Taakstelling

Het college heeft gekozen voor een pro actieve opstelling. Daarmee willen ze bereiken dat ze door het tijdelijk huisvesten van 40 statushouders een grens kunnen stellen van wat de gemeente Zandvoort aan kan. ,,Het is een bescherming van onszelf”, verwoord wethouder Bluijs. De bedoeling is om 40 statushouders tijdelijk te huisvesten over 2016 en 2017, waarmee de gemeente Zandvoort voldoet aan de taakstelling.

Huurwoningen

De bedoeling is ook dat deze mensen zo snel mogelijk meedoen in de samenleving. Het plaatsen van statushouders in sociale huurwoningen zal wel op een goede manier gebeuren, waarbij ook de inwoners in Zandvoort ook aan de beurt komen.

Cookieinstellingen