Koningsdag in Zandvoort toch geslaagd

Foto: Jaap Koper

Koningsdag in Zandvoort is toch geslaagd ondanks de soms marginale weersomstandigheden. De meeste ondernemers hebben ingespeeld op het weer en bij enkele horeca bedrijven is zelfs naar binnen uitgeweken.

Rommelmarkt

De kramen voor de rommelmarkt zijn er niet gekomen. ,,De weersomstandigheden hebben dat niet toegelaten”, zegt voorzitter Ernst Brokmeier van de Stichting Viering Nationale Feestdagen Zandvoort. Het risico is volgens hem te groot omdat er ook kans op windvlagen zijn. Uiteindelijk zijn er wel mensen die gewoon hun spullen proberen te verkopen. Alleen wel in de open lucht.

Traditiegetrouw

Koningsdag in Zandvoort begint traditiegetrouw met een toespraak van burgemeester Niek Meijer met daarna enkele liederen van het Gemengd Koper Ensemble. Op het bordes van het raadhuis staan vooraan de drie Zandvoortse inwoners die afgelopen dagen een koninklijke onderscheiding hebben gekregen.

Kinderspelen

De kinderspelen op Koninsdag in Zandvoort zijn door de Stichting Viering Nationale Feestdagen Zandvoort ook aangepast. ,,Enkele hoge onderdelen zijn eruit gehaald. Gelukkig is het bedrijf wat deze spelen levert erg flexibel”, zegt Brokmeier. Volgens Brokmeier hebben enkele leden de koppen bij elkaar gestoken om te kijken wat wel verantwoord is en wat niet. ,,De ene weerman zegt zwart, terwijl het bij de ander wit is”, klinkt uit de mond van de voorzitter. Daarmee doelt hij op de twijfel die sommige van zijn leden hebben gekregen bij de lezing van sommige weermannen.

Haltestraat

De optimistische ondernemer Ron Brouwer van Laurel en Hardy aan de Haltestraat hebben gewoon een buitenpodium neergezet. Wel heeft de horeca baas samen met zijn buurman van de Williams Pub een party tent voor de beide ingangen gezet, zodat het enigszins beschut blijft voor onder meer de elektronica.

Cookieinstellingen