Petitie voor Formule 1 in Nederland?

Foto: Wikipedia Sarah Kudling cc by sa 3.0

Een petitie voor de Formule 1? Als het aan de website Racingnews.365.nl ligt, moet dat zo snel mogelijk komen. De racewebsite vindt dat Formule 1 in Nederland prima mogelijk is.

Bekrompen

Volgens de website moet Nederland het sinds 1985 zonder Formule 1 race stellen. De redenen waarom er geen Formule 1 in Nederland is, ligt volgens Racingnews.365.nl op verschillende vlakken. De autosportwebsite vindt dat er teveel wordt beredeneerd vanuit een bekrompen geest.

Gemeente

Verder valt onder meer te lezen dat het circuit in goede handen is met nieuwe eigenaren en waar Max Verstappen goede resultaten bij elkaar rijdt. Ook is te lezen dat de gemeente Zandvoort welwillend tegenover het plan staat om een Formule 1 race naar de badplaats te halen.

Motie

Vorig jaar heeft de VVD Zandvoort nog een motie ingediend tijdens de raadsvergadering in november. Die motie is door gemeenteraad unaniem aangenomen en heeft volgens de Zandvoortse liberalen veel publiciteit opgeleverd. Wethouder Gerard Kuiper heeft het zelfs nog als voorbeeld gememoreerd tijdens de presentatie van Pop Up Zandvoort. ,,De motie heeft veel media aandacht gekregen”, heeft Kuipers gezegd bij de presentatie van het weekend.

Haalbaarheidsonderzoek

Met de petitie wil Racingnews.365.nl zowel de gemeente Zandvoort als de provincie Noord-Holland oproepen om met een serieus haalbaarheidsonderzoek te komen. In dat onderzoek moet kritisch worden bekeken naar de kosten en de opbrengsten van de race. Ook moet volgens de website de bezoekersaantallen, het toerisme, het commercieel aanzien en vanzelfsprekend de business tijdens een GP weekend plaatsvinden, worden meegenomen.

 

Cookieinstellingen