Palmbomen op de boulevard in Zandvoort

Foto: Jaap Koper

Met de komst van palmbomen, extra duin en kiosken gaat de gemeente Zandvoort deze week starten met een proef om de Boulevard de Favauge aantrekkelijker te maken. Dit is vooruitlopend op een structurele verbetering van de openbare ruimte van de boulevard.

Palmbomen

Op maandag 9 mei plaatst de gemeente op de boulevard en het Van Fenemaplein 22 palmbomen.. Het doel is om de boulevard wat groener te krijgen. Het gaat volgens de gemeente Zandvoort om onderscheidende keuzes te maken en het gaat er om te kijken of dit ook aanslaat. De gemeente huurt de bomen tot en met september.

Duin

Vlak voor Pasen is ter hoogte van het Van Fenemaplein aan de kustzijde op twee plaatsen extra duin aangelegd met helmgras en twee zitbanken. Verder is op het plein boven de sportschool ook tijdelijk duin aangelegd met helmgras erop.

Proef

De duinen op deze locaties blijven in beginsel tot 2020 liggen of zoveel eerder als de gemeente de boulevard opnieuw gaat inrichten. Ook kijkt de gemeente naar de resultaten van de proef. Als daar aanleiding voor bestaat, kan de gemeente het duin weer weghalen.

Muur Dolfirama

De afgelopen weken hebben vrijwilligers de muur van het Dolfirama wit geschilderd. Op 25 april van dit jaar is op de muur een weersbestendige fotoserie geplaatst met als thema: “Zandvoort vroeger, heden en toekomst”. Met de foto’s wil de gemeente haar identiteit aan het publiek tonen.

Kiosken

Volgens de gemeente zijn de proef met de kiosken op de boulevard vorig jaar een succes geweest. In juni zullen opnieuw drie kiosken op de boulevard gaan komen. De kiosken zijn iets anders dan vorig jaar. Ze bieden meer ruimte en zijn beter bestand tegen het weer.

Feestelijk

Op woensdag 11 mei zullen de wethouders Liesbeth Challik, Gert-Jan Bluijs en Gerard Kuipers samen met andere betrokkenen op een feestelijke wijze het startsein geven voor de proef om de boulevard van Zandvoort aantrekkelijker te maken.

 

Cookieinstellingen