Oude Halt voetbaltoernooi is op 2 juli

Voetbalkooi Vondellaan
Voetbalkooi Vondellaan
Foto: Jaap Koper

Het Oude Halt voetbaltoernooi vindt dit jaar plaats op zaterdag 2 juli. Het toernooi staat er om bekend om kinderen tussen de zes en twaalf jaar met elkaar te laten spelen waarbij sport centraal staat.

Doel

Jaarlijks is er ook een goed doel verbonden aan het voetbaltoernooi, maar die is volgens uitbater Marcel Schoorl van de Oude Halt nog niet bekend. ..Vooraf hebben we twee vergaderingen met vijf vrijwlligers”, zegt Schoorl. Tijdens de vergaderingen besluiten de vrijwilligers en Schoorl naar welk goed doel de opbrengst van het toernooi gaat. Op dit moment is er nog één vergadering geweest.

Besprekingen

Het voetbaltoernooi werkt als een draaiboek, want tijdens de twee vergaderingen gaan de besprekingen vaak over praktische zaken. ,,Je moet denken aan wie wat gaat doen”, vertelt Schoorl. De besprekingen gaan over het contact leggen met sportschool Kenamju die bijvoorbeeld de banken naast het veld levert, maar ook de muzikale omlijsting komt voorbij. Voor dit jaar heeft het Oude Halt voetbaltoernooi de muzikale medewerking van DJ Hitro.

Jeugd

De sportdag heeft vooral met de jeugd te maken. Een uitspraak van Schoorl is ooit: ,,Als ze lekker bezig zijn, halen ze ook geen rottigheid uit”. Het is volgens hem niet alleen dat. Het gaat ook om de kinderen weer lekker te laten bewegen tijdens het toernooi. Juist het met elkaar iets doen is ook goed te zien aan de speelkooi zelf. ,,Dat is waarom de speelplaats naast de Oude Halt er altijd verzorgd bij ligt”, zegt Schoorl, die vaak het cement is als de kooi door kinderen wordt gebruikt.

Cookieinstellingen