De Brug geen partij voor SV Zandvoort

Foto: Jaap Koper

De Brug uit Haarlem vormt in de laatste competitiewedstrijd tegen SV Zandvoort geen partij en krijgt klop met duidelijke cijfers. De Zandvoorters verslaan de Haarlemmers met 5-1. Daarnaast heeft de SV Zandvoort elftalleider Sander Hittinger in het zonnetje gezet.

Nacompetitie

Hittinger krijgt na de wedstrijd al zijn afscheidscadeau’s maar de elftalleider zal sowieso nog twee nacompetitie duels op de bank gaan plaatsnemen. Als het aan de SV Zandvoort ligt zal het afscheid van Hittinger nog even flink worden uitgesteld, omdat bij winst er nog een ronde volgt over twee wedstrijden. Als de Zandvoorters ook die twee wedstrijden hebben gewonnen, is promotie naar de tweede klasse een feit. Zover is het nog niet, want de voetballers moeten eerst naar EVC in Edam voor hun eerste wedstrijd in diezelfde nacompetitie.

Belangrijk

Hoe belangrijk Hittinger is geweest voor de SV Zandvoort blijkt wel, want een paar keer heeft de elftalleider trainer Laurens ten Heuvel vanwege familieomstandigheden moeten vervangen. De elftalleider is ook het smeermiddel geweest binnen de ploeg, door na afloop telkens klaar te staan voor de groep. Namens de spelers overhandigt Patrick van de Oord een ingelijst shirt met nummer veertien en de naam van Hittinger erop, waarmee de groep aangeeft hoe belangrijk de elftalleider is geweest voor de SV Zandvoort in de afgelopen jaren.

Klinkend

SV Zandvoort opent de score door een doelpunt van Jesse de Haan, maar volgens enkele toeschouwers heeft De Haan daar wel een paar kansen voor nodig gehad. Nadat Misha Hormeno door de scheidsrechter van het veld wordt gestuurd, lijkt het ineens allemaal wat soepeler te gaan. Andere doelpuntenmakers zijn onder meer Boyd Minneboo, invaller Van der Oord en tweemaal Koen Michielsen, waarmee de SV Zandvoort de Brug met 5-1 afscheid laat nemen als club, omdat na deze wedstrijd De Brug ophoudt te bestaan. De tegentreffer die de Haarlemmers maken, gebeurt door een minder attente Zandvoortse defensie.

Conditioneel

Vooral in de laatste twintig minuten heeft SV Zandvoort de score opgevoerd. Conditioneel was De Brug op. ,,Ze konden niet meer”, zegt Ten Heuvel na de wedstrijd. De ruime zege zorgt wel voor een goed moreel in de kleedkamer van de Zandvoorters. ,,Ik heb alle vertrouwen in de nacompetitie”, is het antwoord van Ten Heuvel na afloop. Tijdens deze wedstrijd heeft de trainer zelfs nog enkele spelers van het tweede toegevoegd. ,,Ook voor het tweede is het fijn dat ze het gevoel hebben om te kunnen promoveren”, zegt Ten Heuvel, omdat deze ploeg in het slot nog een periodetitel heeft gepakt.

Cookieinstellingen