Oude Halt speelt voor Stichting Speelgoedvijver

Voetbalkooi Vondellaan
Voetbalkooi Vondellaan
Foto: Jaap Koper

De opbrengsten van het komende voetbal- en kooihockeytoernooi van de Oude Halt gaan dit keer naar Stichting Speelgoedvijver “De Lachende Kikker”. De beide toernooien vinden in één weekend plaats. Al eerder heeft deze website gemeld dat het voetbaltoernooi plaatsvindt op zaterdag 2 juli. Het kooihockeytoernooi volgt een dag later op zondag 3 juli.

Speelgoedvijver

De Stichting Speelgoedvijver “De Lachende Kikker” stelt zich ten doel om speelgoed in te zamelen voor kinderen die in armoede leven. Volgens de stichting helpt het als dit soort kinderen een keer in de kring op school kunnen vertellen dat hij of zij ook nieuw speelgoed hebben gekregen. ,,Een kind dat stil in de kring zit na zijn of haar verjaardag of sinterklaas omdat ze geen cadeautjes gekregen heeft, is pijnlijk”, zegt de Stichting Speelgoedvijver op de website van haar introductiepagina.

Keuze

Volgens Marcel Schoorl van de Oude Halt is de keuze niet zo moeilijk geweest. ,,We zijn unaniem geweest in deze keuze”, zegt hij. Vooral ook omdat het goede doel direct verband heeft met de wijk. De ondernemer vertelt dat iemand uit de wijk waar de Oude Halt staat direct betrokken is bij Stichting Speelgoedvijver “De Lachende Kikker”. Volgens hem krijgen de sporttoernooien daarmee ook een directe relatie met de buurt en dat is precies ook waarom destijds het veldje naast de snackbar is gekomen. Het is haast cement voor de buurt.

Formulier

Minstens zo belangrijk bij zowel het voetbaltoernooi als het kooihockeytoernooi is dat kinderen een formulier meekrijgen, als zij zich inschrijven bij de Oude Halt. Beide toernooien zijn voor kinderen van van 6 tot en met 12 jaar oud. De organisatoren vragen aan de kinderen of zij zoveel mogelijk speelgoed in goede staat willen inleveren, zodat dit naar de Stichting Speelgoedvijver “De Lachende Kikker” kan gaan.

Cookieinstellingen