VVD vindt parkeerregime oneerlijk

Foto: Jaap Koper

De VVD Zandvoort vindt het parkeerregime oneerlijk in zowel de Oostbuurt als de Koninginnebuurt. De raadsfractie heeft via het VVD raadslid Martijn Hendriks schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Oneerlijk

De Zandvoortse liberalen vinden het parkeren voor bewoners in deze twee buurten oneerlijk. Volgens Hendriks betalen de bewoners nu al vijf jaar 80 euro voor iets wat ze nooit hebben gekregen. Ook zegt Hendriks dat hen nooit is gevraagd wat zij van er van vinden, evenals de kosten voor de vergunningen die nooit zijn verlaagd.

Toezeggingen

Hendriks ergert zich hier aan. ,,Het is aan het gemeentebestuur die toezeggingen zo snel mogelijk na te komen. Daarom pleit de VVD nu voor een lagere prijs per vergunning en een enquête in de betrokken wijken”, is het commentaar van het raadslid.

Evaluatie

In de brief die de VVD Zandvoort naar het college heeft gestuurd valt ook op te maken dat er een evaluatie zal plaatsvinden na de invoering van het parkeerregime in 2011. Volgens Hendriks kunnen de bewoners alleen in hun eigen buurt parkeren.

Beloften

,,Als gemeentebestuur en politiek moet je je houden aan beloften die je doet. Als het college in 2012 toezegt te onderzoeken of kosten voor vergunningen omlaag kunnen, mag je als inwoner verwachten dat daar iets mee gebeurd. Als allerlei politieke partijen tijdens de verkiezingscampagne beloven dat er een enquête over het parkeerbeleid komt, mag je als inwoner verwachten dat daar iets mee gebeurd, zeker als die partijen na de verkiezingen Zandvoort gaan besturen!”, zegt Hendriks in de toelichting op de brief

Cookieinstellingen