PvdA en Sociaal Zandvoort vragen om Regenboogvlag

Foto: Pixabay

PvdA Zandvoort en Sociaal Zandvoort hebben gezamenlijk schriftelijke vragen gesteld om tijdens de jaarlijkse Gay Pride de Regenboogvlag te voeren. De beide raadsfracties vinden het juist nu belangrijk dat het gebeurt vanwege het twintig jarig bestaan, maar ook omdat volgens de beide partijen er onder de statushouders in Zandvoort mensen zijn die tot de groep LHBT behoren.

Vijftien dagen

Van 23 juli tot en met 7 augustus is er dit jaar een vijftiendaagse waarin de Gay Parade plaatsvindt. De Gay Parade is onder de naam Gay Pride nog bekender en bestaat dit jaar, twintig jaar. Tijdens deze vijftien dagen durende manifestatie staat de emancipatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT) centraal.

Belangrijk

Op zaterdag 6 augustus vindt de traditionele Canal Parade plaats. Op die dag komen uit heel Europa LHBT’ers naar Nederland en er zijn veel internationale prominente gasten en gastsprekers. In Amsterdam is dit belangrijke evenement ook zeer positief ontvangen bij de kerken. Volgens PvdA en Sociaal Zandvoort hebben bijna alle kerken in de hoofdstad de bekende Regenboogvlag in top gehesen.

Raadhuis

Al In 2015 hebben de beide raadsfracties gevraagd om bij belangrijke LHBT manifestaties de Regenboogvlag te hijsen op het raadhuis. Volgens de fracties heeft het college van burgemeester en wethouders als antwoord gegeven dat het college erop attent blijft om bij LHBT-vraagstukken de vinger aan de pols te houden en dat wanneer de situatie daarom vraagt alsnog specifieke maatregelen zal gaan nemen. ,,Zo hijsen wij met ingang van oktober 2015 jaarlijks op of rond Coming Out Dag de Regenboogvlag op het stadhuis”, heeft het college een jaar geleden tegen PvdA en Sociaal Zandvoort gezegd.

Vinger aan de pols

In de brief die PvdA en Sociaal Zandvoort nu naar het Zandvoortse college heeft gestuurd, is de toon nogal scherp en spreken de partijen over een gemiste kans. ,,Blijkbaar zit die vinger nog niet helemaal goed tegen de pols, want er is tot nu toe geen Regenboogvlag te ontdekken”, schrijven de beide partijen aan het college.

Herstellen

Volgens PvdA en Sociaal Zandvoort is het nog niet te laat om de fout te herstellen. Tijdens de duur van dit evenement kan het college deze fout herstellen door vandaag nog die vlag te hijsen, stellen de beide fracties. PvdA en Sociaal Zandvoort denken met het hijsen van de Regenboogvlag dat Zandvoortse inwoners en bezoekers hiermee laten weten dat de gemeente zich solidair verklaart met alle LHBT’ers in de wereld.

 

Cookieinstellingen