Meer handhaving verkeersregels

Foto: Jaap Koper

PvdA en Sociaal Zandvoort willen dat het college van burgemeester en wethouders de verkeersregels in de gemeente Zandvoort meer gaat handhaven. De twee raadsfracties lijken geen zomerstop te kennen en vinden het antwoord van het college op eerdere vragen over de verkeerssituatie in de Celsiusstraat onbegrijpelijk.

Hardrijders

Eerder hebben zowel PvdA Zandvoort als Sociaal Zandvoort aan de bel getrokken bij het college over de hardrijders. De beide fracties hebben in mei het college een brief gestuurd met de vraag of daar meer kan worden gehandhaafd op de verkeersregels. Het antwoord op die schriftelijke vragen is aanleiding voor Gert Toonen van de PvdA en buitengewoon raadslid Henk Keur van Sociaal Zandvoort om opnieuw in de pen te klimmen en een brief te sturen naar het Zandvoortse college.

Toename

Beide raadsfracties stellen vast dat het aantal snelheidsovertredingen op de Burgemeester van Alphenstraat en de Van Lennepeweg toenemen. Bovendien vinden Toonen en Keur namens hun partijen dat de burgemeester adequaat moet reageren op signalen vanuit de samenleving. Zowel PvdA en Sociaal Zandvoort vragen zich af wat het college nu gaat doen als het gaat om de handhaving van de verkeersregels.

Controle

Zowel PvdA als Sociaal Zandvoort vinden dat de politie meer moet gaan controleren op snelheidsovertredingen op de Burgemeester van Alphenstraat en Van Lennepweg. Ook vinden Toonen en Keur dat ook de Celsiusstraat daarin wordt meegenomen. Met enkele verkeersmaatjes hebben enkele bewoners daar nu ook al aangegeven dat er ook in deze straat te hard wordt gereden.

Cookieinstellingen