Presentatie dichtbundel Marco Termes

Foto: Google Maps

Marco Termes (56) is een bevlogen dichter, die al op zeer jonge leeftijd met het schrijven van gedichten begon. Op latere leeftijd volgden verhalenbundels en romans. Marco heeft zich ontwikkeld als een man die in zijn werk zoekt naar liefde, saamhorigheid en compassie.

In zijn nieuwe bundel ‘OUD en NIEUW met TERMES’ heeft hij veertig gedichten geselecteerd uit zijn periode tussen 1972 en 1984. Deze gedichten beschouwt hij als  toonaangevend uit de bevlogen jaren van zijn jeugd. Nu heeft hij die gedichten – zonder er iets aan te corrigeren –   gespiegeld aan veertig nieuwe gedichten. Deze zijn geschreven in de maanden februari – juli van dit jaar.

Ze geven een soms bijtende dan weer frivole reflectie van zijn ongepolijste levenswijze. Hiermee neemt Marco Termes de lezer mee naar vragen die bij velen leven. Wat zijn de overeenkomsten en wat zijn de verschillen?  Dick Duijves zegt in het uitvoerige voorwoord : “de poëzie van Marco Termes is uit Zandvoortse natuur gewonnen. Uit zee, zand, wolkenhemel, wind en golven.”

Daar vindt hij in Oud en Nieuw de taal om zijn thema’s te modelleren: hartstocht, verlangen, verbinding zoeken, verloren liefde, verwondering, vragen stellen.

 

 

Perspresentatie

Op maandag 10 oktober zal de officiële presentatie plaatsvinden van de speciale gedichtenbundel Oud en Nieuw met Marco Termes.

Het eerste exemplaar zal worden aangeboden aan de Zandvoortse burgemeester en wethouder van Cultuur, in aanwezigheid van Rotary Club Zandvoort die deze uitgave mede mogelijk heeft gemaakt.

 

 

Plaats en tijd

Strandpaviljoen PLAZAND, Boulevard de Favauge 17, 2042 TV Zandvoort.

Telefoon 023 5715564.

Aanvang 20.00 uur.

Cookieinstellingen