Vrijwilligersprijs 2016 bekend gemaakt

Foto: Rob Bossink

De Vrijwilligersprijs 2016 gaan naar de Ruilwinkel van Sinkel en de Toneelvereniging Hildering. De ruilwinkel wint de juryprijs en de toneelvereniging wint de prijs bij het publiek.

Dank

Net als de afgelopen jaren krijgen ook nu weer alle vrijwilligers van Zandvoort speciale dank en de organisaties bij wie zij dat werk uitvoeren. Burgemeester Niek Meijer die de prijzen uitreikt zegt tijdens de bekendmaking dat Zandvoort van alle vrijwilligers houdt en benadrukt ook hoe belangrijk zij zijn.

Jury

De bewoners van Zandvoort hebben voor de Vrijwilligersprijs 2016 een aantal organisaties voorgedragen. De genomineerden voor het afgelopen jaar zijn: ZFM Zandvoort, KNRM, OOK Samen, Toneelvereniging Hildering en de Ruilwinkel van Sinkel. De jury heeft zelf een onderzoek gedaan, maar ook vertegenwoordigers hebben hun organisaties een half uur lang onder de aandacht gebracht bij dezelfde jury.

Keuze

Daarna heeft de jury een lastige keuze moeten maken. Volgens juryvoorzitter Maaike Koper is het ook dit jaar weer een pittige klus geweest, omdat iedere organisatie met hun vrijwilligers goud waard zijn voor de Zandvoortse samenleving.

Nek aan nek

De stemronde voor de publieksprijs blijkt een nek aan nek race te zijn tussen KNRM, Toneelvereniging Hildering en OOK Samen. Met een verschil van telkens 4 stemmen tussen deze 3 organisaties gaat de publieksprijs uiteindelijk naar de toneelvereniging. De KNRM eindigt als tweede en OOK Samen wordt derde.

Bijzonder concept

De juryprijs en wisselbeker voor de Vrijwilligersprijs 2016 gaan naar de Ruilwinkel van Sinkel vanwege het bijzondere concept. Deze winkel draait vanuit een burgerinitiatief waarbij een groep vrijwilligers in de winkel aanwezig zijn. De tijd staat even stil in de ruilwinkel waar mensen centraal staan. Zo heeft de winkel ook nog eens een sociale functie.

Toeristen

Ook de toeristen of bezoekers buiten Zandvoort komen, hebben de winkel gevonden. Deze groep komt graag in de winkel, maar hebben niets te ruilen en geven graag geld. De Ruilwinkel van Sinkel is een stichting en geeft vervolgens al het geld dat binnenkomt aan een goed doel in Zandvoort. een aantal vrijwilligersorganisaties hebben al een donatie van de De Ruilwinkel van Sinkel gekregen.

 

Cookieinstellingen