Subsidietoekenningen Sportimpuls projecten

Foto: Jaap Koper

Afgelopen week zijn er subsidietoekenningen geweest voor de Sportimpuls projecten ‘Zeker bewegen in Zandvoort’ en ‘Zo Zandvoort’. Met het toekennen wil de gemeente Zandvoort jong en oud in beweging brengen.

Samenwerking

Het project ‘Zeker bewegen in Zandvoort’ is een samenwerking tussen Kenamju Zandvoort, SV Zandvoort, ZSC, Fysiotherapie Prinsenhof, Amie ouderenzorg, Pluspunt, Seniorenvereniging Zandvoort en Sportservice Heemstede-Zandvoort. De samenwerking van deze organisaties richt zich op ruim 4000 Zandvoorters van 65 jaar en ouder. Doel van ‘Zeker bewegen in Zandvoort’ is om de oudere Zandvoorters in beweging te krijgen en te houden. Bij dit project gaat het vooral om bewegen als recept bij de sport, zoals ‘Zeker Bewegen’ en ‘Walking Football’.

Jongeren

In het jongeren project  ‘Zo Zandvoort’ werken gymnastiekvereniging OSS, CJG Zandvoort, Kenter jeugdhulp, Firstwave surfschool, QuatroBT en Pluspunt/jongerenwerkers samen om jongeren van de bank en de smartphone los te weken en in beweging te krijgen. De samenwerkende organisaties proberen hier om tot een vernieuwend en structureel sport- en beweegaanbod te komen. Het gaat hier om de buitenomgeving beter te benutten, zoals het strand.

Programma

De subsidietoekenningen voor de Sportimpuls is een onderdeel van het VWS programma Sport en Bewegen in de Buurt. De subsidie is bestemd voor lokale sport- en beweegaanbieders om meer mensen aan het bewegen te krijgen. De Sportimpuls geeft lokale aanbieders van sport- en beweegactiviteiten de kans om mensen in de buurt die niet of te weinig bewegen of dreigen te stoppen met hun sport- en beweegactiviteiten blijvend fysiek in beweging te brengen. De rode draad daarbij is samenwerking met lokale organisaties die de doelgroepen kennen.

Felicitaties

Wethouder Gert-Jan Bluijs heeft alle partners gefeliciteerd met het geweldige resultaat van twee Sportimpuls subsidietoekenningen in Zandvoort. Beiden projecten starten met de activiteiten in januari 2017.

Bron: Gemeente Zandvoort.

Cookieinstellingen