Zandvoorts kwartiertje bij SV Zandvoort

Een echt Zandvoorts kwartiertje bij SV Zandvoort zorgt ervoor dat ASV Arsenal de zege aan zich voorbij ziet gaan. Een benutte strafschop van Mitchel Braamzeel en twee doelpunten van aanvaller Boy Visser doen de Amsterdammers in de slotfase de das om, waarmee een 4-3 eindstand op het scorebord komt te staan.

Stilte

De wedstrijd begint met een minuut stilte, vanwege het overlijden van de vader van SV Zandvoort trainer Laurens ten Heuvel. Vooral in de eerste helft komt het spel van SV Zandvoort niet uit de verf. Asssistent trainer Sander Hittinger wisselt vrij snel door Remy Driehuizen en Patrick van de Oord in het team te brengen voor onder meer Dylan Kreuger.

Druk

ASV Arsenal zet druk op de verdediging, waardoor Zandvoort er bijna niet uit kan komen. Doelman Jorrit Schmidt houdt zijn ploeg op de been door in de beginfase een bal uit het doel te tikken.

Lat

Wat later komt aanvaller Koen Michielsen vrij voor het doel, maar de aanvaller weet de buitenkans niet te verzilveren. Niet veel later heeft Schmidt een engel op de lat zitten, want één van de Amsterdamse spitsen schiet de bal op de dwarsligger waarmee de Zandvoorters goed mee weg komen.

Kansen

De 1-0 komt op naam van Michielsen aan de kant van SV Zandvoort. Ook ASV Arsenal krijgt twee opgelegde kansen, maar die zijn niet aan de Amsterdammers besteed. Toch valt de gelijkmaker wel en is het voor SV Zandvoort zaak om zonder al te veel averij de rust zien te halen.

Achterstand

Na de rust komt de ploeg op achterstand omdat in defensief op zicht gaten vallen. De beide Amsterdamse doelpunten zijn uitgespeelde kansen, hoewel dat ook weer komt, omdat SV Zandvoort op dat moment alles of niets is gaan spelen. Voor ASV Arsenal is er zelfs kans op meer, maar Schmidt maakt die kansen onschadelijk.

Keerpunt

Bij een 1-3 tussenstand komt het keerpunt ongeveer een kwartier voor het einde als de Zandvoorters een strafschop krijgen en door Braamzeel wordt benut. Het is het begin van een heus Zandvoorts kwartiertje. Anderhalve minuut later komt SV Zandvoort zelfs op gelijke hoogte door een doelpunt van Visser. Even later lijkt Van de Oord de 4-3 op zijn voet te hebben, maar schiet naast.

Winnend

Uiteindelijk valt de 4-3 toch door opnieuw Visser die door de Amsterdamse verdediging heen breekt en alsnog de winnende treffer aantekent. Met die treffer sluit de Zandvoortse ploeg het Zandvoorts kwartiertje af en zorgt het er zelfs voor dat Buitenveldert niet aan het kampioensfeest kan beginnen. Het verschil blijft negen punten met nog drie wedstrijden te spelen.

Wind

Hittinger verklaart na de wedstrijd dat de wind in de eerste helft zijn ploeg voor extra werk heeft gezorgd. ,,In de eerste helft hebben we daar last van gehad”, klinkt het uit de mond. Nadat hij Milan Berck Beelenkamp heeft doorgeschoven naar het middenveld en Van de Oord naar de aanval verplaatst, is de ploeg beter gaan spelen. Tevreden is Hittinger allerminst. ,,Inde nacompetitie moet het echt anders”, zegt hij na de wedstrijd.