SV Zandvoort begint nacompetitie met gelijkspel

SV Zandvoort is de nacompetitie begonnen met een gelijkspel tegen EVC. Het eerste duel in Edam is geëindigd in 1-1.

Scoringskansen

Volgens SV Zandvoort trainer Laurens ten Heuvel heeft zijn ploeg vooral in de eerste helft gedomineerd. Hoewel de Zandvoorters veelal op de helft van de Edammers zijn te vinden, heeft dat niet geleid tot scoringskansen. Aan de andere kant heeft de SV Zandvoort in het eerste bedrijf wel laten zien welke mogelijkheden zij als team hebben om het EVC lastig te maken.

Sterk

Toch begint volgens Ten Heuvel EVC erg sterk aan de tweede helft. Na ongeveer een kwartier ziet de trainer dat zijn ploeg weer vat op het spel begint te krijgen van de Edammers. Jesse de Haan opent de score en de SV Zandvoort lijkt de wedstrijd op slot te willen gooien.

Omschakelingsmoment

EVC laat het er niet bij zitten en dankzij een onachtzaamheid komen de Edammers tien minuten voor tijd langzij. ,,Door een omschakelingsmoment stonden we niet goed”, zegt Ten Heuvel na de wedstrijd. Het ligt volgens de coach aan zijn spelers die even minder goed bij de les zijn.

Gegroeid

Vorig jaar is EVC ook al de eerste tegenstander geweest in de nacompetitie. In de eerste wedstrijd verliest SV Zandvoort dat duel met 2-1. ,,In vergelijking met vorig jaar, ben ik zeer tevreden. We zijn als team gegroeid”, zegt Ten Heuvel.

Kans

Met het gelijkspel ziet SV Zandvoort een kans om een ronde verder te komen. ,,We zijn met een goed gevoel weggegaan”, zegt Ten Heuvel. Komende zaterdag speelt SV Zandvoort thuis tegen EVC.