Platte kar voor SV Zandvoort is kwestie van tijd

Foto: Jaap Koper

De platte kar voor SV Zandvoort is een kwestie tijd. Dit weekend tekent NH Nieuws het verhaal op van vier spelers bij SV Zandvoort die verantwoordelijk zijn voor de vele doelpunten bij de Zandvoortse voetbalclub.

Kenners

De kenners onder de volgers van de SV Zandvoort zijn het er over eens. Dit jaar staat er op de ploeg van trainer coach Ted Saunier geen maat. Sommige tegenstanders komen met knikkende knieën naar het complex van de SV Zandvoort om er voor te zorgen dat zij niet met een grote nederlaag huis moeten keren, zoals VVA/Spartaan vorige week is overkomen. De ploeg krijgt van SV Zandvoort maar liefst 14 doelpunten om de oren. Eerder hebben de Zandvoorters daar al met 0-6 weten te winnen.

Zeldzaamheid

Volgens het verhaal wat NH Nieuws heeft opgetekend uit de monden van Bud Water, aanvoerder Nigel Berg, Jesse de Haan en Kas de Vries is dit voetbalseizoen een zeldzaamheid. Doelpunten vallen als rijpe appelen uit de boom. Zeker zoals sportredacteur Joop van Nes van de Zandvoortse Courant het zevende doelpunt tegen VVA Spartaan omschrijft. Ook dat is een zeldzaamheid.

Doelpunt

Dat doelpunt wat Van Nes beschrijft, gaat over een dieptepass van Bud Water op Nigel Berg. De aanvoerder kijkt op het moment van spelen waar de bal terecht komt en maakt een loopactie om de verdediging heen. Het is één van de 113 doelpunten die de Zandvoortse ploeg al heeft gemaakt dit seizoen. En dan is het seizoen nog niet eens afgelopen. Drie spelers hebben elk al meer dan twintig goals achter hun naam staan.

Platte kar

Het staan op de platte kar is nu nog een kwestie van tijd. Het transportbedrijf van de Gebroeders Paap is naar verluid al bezig om de kar in de kleuren van geel en groen te spuiten. Daarnaast is SV Zandvoort ook al bezig voor het volgende seizoen, als de ploeg een klasse hoger gaat spelen. Nigel Castien komt terug bij de SV Zandvoort. Volgend weekend moet SV Zandvoort de uitwedstrijd tegen SCW uit Rijsenhout spelen en dan volgen er weer twee thuiswedstrijden waarbij tegenstander Robinhood in de uitwedstrijd met bijna dubbele cijfers is afgedroogd.

Bron: NH Nieuws, SV Zandvoort en Zandvoortse Courant