Workshop ebooks in Zandvoortse bibliotheek

Foto: PR Bibliotheek Zuid-Kennemerland

De Zandvoortse bibliotheek organiseert een workshop over ebooks voor mensen die een bibliotheekpas hebben. De workshop is op maandag 2 mei in de Bibliotheek Zandvoort en begint om 10.00.

Definitie

De definitie van een ebook die uitgeverij Pumbo geeft komt het meest in de buurt van wat het nu precies is. Een ebook kan een gedigitaliseerde versie van een bestaand boek zijn of als compleet nieuw ebook zijn geschreven. Ebooks worden in principe nooit afgedrukt, maar worden uitsluitend digitaal op een scherm getoond. Dit kan het beeldscherm van een computer zijn, maar ook een speciaal daarvoor ontworpen apparaat: een e-reader. Ook mobiele telefoons en tablets lenen zich uitstekend voor het weergeven van ebooks.

Lenen

Het is nu heel gemakkelijk om 24 uur per dag en zeven dagen in de week mogelijk om gratis een ebook te lenen en deze na download zonder internetverbinding lezen. Volgens de bibliotheken zijn duizenden ebooks beschikbaar. Het is voor leden mogelijk om tien digitale boeken te lenen voor steeds drie weken.

Workshop

Tijdens de workshop krijgt de gebruiker uitleg over hoe het werkt. Verder is er aandacht voor het maken van een account en krijgen de deelnemers een uitleg over hoe de leesapp werkt en hoe het mogelijk is om deze te downloaden.

Gratis

De deelnemers aan de workshop kunnen hun tablet meenemen naar de Bibliotheek Zandvoort aan de Louis Davidscarré 1 in Zandvoort. De workshop is gratis bij te wonen en is alleen voor leden van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Aanmelden

Aanmelden kan online aan via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl. Snel reageren is het beste, omdat er een beperkt aantal plaatsen zijn. Meer informatie is ook te krijgen via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

 

Cookieinstellingen