Boogie Woogie bij Thalassa met Martijn Schok

Foto: Jaap Koper

Komende zondag staat in het café gedeelte van Thalassa de Boogie Woogie centraal met Martijn Schok. Schok en zijn band spelen vanaf 16.00 en de toegang is gratis.

Internationaal

Pianist Martijn Schok heeft zijn best gedaan om de band waarmee hij zondag in Thalassa speelt een internationaal gezicht te geven. De bandleden hebben hun sporen van de internationale jazz, boogie en blues scene al verdiend en bestaat uit:

  • Martijn Schok op piano
  • Greta Holtrop, zang
  • Rinus Groeneveld op tenorsaxofoon
  • Hans Ruigrok op basgitaar
  • Menno Veenendaal op drums.

Boogie Woogie

De in 1974 geboren Martijn Schok is volgens de kenners van de Nederlandse jazz een begrip op het gebied van boogie woogie en pianoblues. Naast zijn optredens in Nederland wordt Schok regelmatig gevraagd voor jazz- en bluesfestivals in Europa en de Verenigde Staten.

Stijl

Schok onderscheidt zich door veel swing met een stevige groove. Verder wordt Schok geroemd vanwege zijn grote virtuositeit. Kenners zien Schok als een van de beste vertolkers van de authentieke boogie woogie stijl. Daarnaast heeft hij een uitgebreid en gevarieerd eigen repertoire opgebouwd.

Zangkwaliteit

Zangeres Greta Holtrop is met haar zangkwaliteiten en podiumuitstraling de vocale aanvulling op het pianospel van Schok. Holtrop laat bij haar optredens vaak haar expressieve stemgeluid horen, waarin zij vol haar emotie en overtuiging in legt.

Divers

Holtrop is divers met haar stemgeluid. Zo vertolkt zij bluessongs, maar zingt zij ook vrolijke en swingende boogies en rhythm ’n blues. Volgens de Amerikaanse blues- en boogie woogie grootheid Big Joe Duskin ligt de klankkleur van haar stem zich tussen Billie Holiday en Dina Washington.

Vooraanstaand

Rinus Groeneveld is al jaren een van Nederlands meest vooraanstaande tenorsaxofonisten. De uit Amsterdam afkomstige Groeneveld heeft een eigen speelstijl waarmee hij zorgt voor een unieke mix tussen jazz, blues, boogie en rhythm and blues. Groeneveld heeft opgetreden met vele jazz- en bluesmusici in binnen- en buitenland waaronder Big Jay McNeely, Mose Allison, Rosa King en Hans Dulfer.

Ritmesectie

De muziek die Schok met zijn band speelt, valt en staat met een ritmesectie. Schok heeft de beschikking over bassist Hans Ruigrok en drummer Menno Veenendaal. Ruigrok heeft dikwijls zijn rode 60’s Rickenbacker  basgitaar bij zich en drummer Menno Veenendaal heeft in diverse samenstellingen gespeeld.

Informatie

Jazz bij Thalassa is te vinden bij strandafgang 18. Dat is op ongeveer 5 minuten lopen vanaf van het NS station in Zandvoort. De aanvang is om 16.00 uur en de toegang is gratis. Bezoekers kunnen het beste reserveren als zijn de wens hebben om te eten voor, tijdens of na het optreden. Reserveren kan op 023-5715660. Op www.thalassa18.nl is het allemaal na te lezen.

Cookieinstellingen