Werkdag in Groenendaal

Foto: Wikimedia Jane023 (CC BY SA 3.0)

Op vrijdag 8 juli organiseert het IVN organiseert samen met de gemeente Heemstede een werkdag in wandelbos Groenendaal in Heemstede. Actieve natuurliefhebbers starten hun eerste werkdag van het nieuwe seizoen.

Natuurwaarde

Deelnemers aan deze dag gaan esdoorns knippen en zagen. Om de natuurwaarde van Groenendaal verder te vergroten helpen vrijwilligers mee met dit belangrijke werk. Een dag buiten werken in de natuur met een groep mensen die iets over hebben voor de natuur in hun eigen omgeving.

Beheer

Vanaf 1992 wordt het bos wordt op ecologische wijze beheerd . Dit houdt onder andere in dat omgevallen bomen en afgebroken takken blijven liggen of worden verwerkt in takkenrillen. In Groenendaal zullen de deelnemers de handen flink uit de mouwen steken.

Zwaarte

Volgens IVN en de gemeente Heemstede zijn de werkzaamheden niet echt zwaar. Het zagen en knippen is nodig om Groenendaal weer natuurlijker te maken; om zo flora en fauna mooier te maken. IVN is al een tijd bezig in Groenendaal om op deze manier het wandelbos Groenendaal op te knappen.

Deelname

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur bezig te zijn en een bijdrage willen leveren aan de natuur in Groenendaal kunnen gewoon komen. Deelnemers moeten zelf zorgen voor werkkleding, laarzen en neem eigen koffie of thee meenemen. IVN zorgt voor gereedschap, begeleiding én een vlaai bij de koffie.

Informatie

Deelnemers kunnen zich verzamelen voor deze werkdag op vrijdag 8 juli om 9.00 uur op de grote parkeerplaats van Groenendaal bij het restaurant. De werkdag duurt tot 14.00 uur. Informatie bij Marc van Schie, 06-22575748 en aanmelden graag via [email protected]. Of kijk op www.ivn.nl/zuidkennemerland.

'
article
4755
Werkdag Groenendaal
Op vrijdag 8 juli organiseert het IVN organiseert samen met de gemeente Heemstede een werkdag
https://zandvoort.nieuws.nl/agenda/4755/werkdag-in-groenendaal/
2016-07-01T09:56:33+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/07/03124723/Ruine-van-Groenendaal-park-Wikimedia-Jane023-cc-by-sa-30.jpg
Groenendaal, werkdag
Agenda