Zandvoortse Veteranendag op 29 oktober a.s.

Foto: Jaap Koper

Zaterdag 29 oktober is er de Zandvoortse Veteranendag 2016. Deze dag staat in het teken staat van het eren van de Nederlandse veteranen.

Bijeenkomst

Burgemeester Niek Meijer ontvangt Zandvoortse veteranen voor een bijzondere bijeenkomst, in het strandpaviljoen De Haven van Zandvoort die is georganiseerd in samenwerking met Veteranencomité Zandvoort. Dit jaar besteed het comité naast het samenzijn, aandacht aan de ontwikkelingen bij de krijgsmacht. Hier gaat het vooral om de inzet en begeleiding van de militair zelf.

Thuisfront

Dat het werk van een militair zwaar is, blijkt wel uit de directe omgeving van de militair zelf. In het rapport wat de AFMP in april 2015 heeft uitgebracht. Daar zijn kritische kanttekeningen in terug te vinden. Belangrijk voor een militair is de rol van het thuisfront. Volgens defensieminister Hennis-Plasschaert is er zonder thuisfront geen inzet. ,,Het thuisfront is een cruciale factor. Ik ben altijd bereid om te kijken hoe we dat thuisfront nog beter en meer kunnen meenemen in de processen”, zegt de minister in het AFMP rapport.

Buddy

Zo kan het gebeuren dat een militair individueel wordt uitgezonden een buddy in Nederland bij zich heeft. Deze buddy onderhoudt zowel contact met de militair als met het thuisfront. Een buddy is vaak een collega. Hij of zij voorziet het thuisfront van belangrijke informatie en is ook een vraagbaak en luisterend oor.

Kennismaken

Wie wil kennismaken met de Zandvoortse veteranen kan op de Zandvoortse Veteranendag terecht op zaterdag 29 oktober. Elke inwoner van Zandvoort is van harte uitgenodigd om dit bijzondere moment mee te bleven en kennis te maken met de veteranen. De Zandvoortse Veteranendag begint om 11.00 en is in de Haven van Zandvoort.

Bron: Gemeente Zandvoort.

'

Reacties

article
5275
Zandvoortse Veteranendag op 29 oktober
Zaterdag 29 oktober is er de Zandvoortse Veteranendag 2016. Deze dag staat in het teken staat
https://zandvoort.nieuws.nl/agenda/5275/zandvoortse-veteranendag-op-29-oktober-a-s/
2016-10-24T17:30:38+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/03/04155327/Raadhuis-Zandvoort-Jaap-Koper-e1540212793937.jpg
Haven van Zandvoort, Niek Meijer, Zandvoortse Veteranendag
Agenda