Mamacafé in Bibliotheek Zandvoort

Foto: Jaap Koper

Op woensdag 14 december is er het Mamacafé in de Bibliotheek Zandvoort aan de Louis Davidscarré 1. Wethouder Bluijs zal daarbij om half tien ’s ochtends de officiële opening verrichten.

Onderwerpen

De onderwerpen in het Mamacafé zijn divers. Op de ontmoetingsplek komen onderwerpen voorbij over kinderen in gezinnen, over opvoedvragen en incidenteel kiezen deelnemers een toepasselijk thema uit, die een deskundige nader toelicht.

Ervaringen

In Leidsche Rijn is er ook een mamacafé actief. De initiatiefnemers daar willen moeders en zwangeren de kans bieden elkaar te ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Net als bij de Bibliotheek Zandvoort is daar op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om vragen te stellen aan elkaar en aan deskundigen.

Bibliotheken

Helemaal vreemd is het niet dat Bibliotheek Zandvoort een mamacafé houdt. De Bibliotheek Arnhem heeft afgelopen week ook een vergelijkbare ochtend georganiseerd, waarbij de eerder genoemde onderwerpen door de deelnemers zijn besproken.

Ontmoetingsplek

Het café is een ontmoetingsplek voor moeders van jonge kinderen. Naast deze groep mogen ook aanstaande moeders en ook vaders binnenkomen, net als baby’s en peuters die eveneens welkom zijn op deze ontmoetingsplek.

Meer informatie

Wie binnen wil lopen op woensdag 14 december tussen 9.30 en 11.30 uur, hoeft zich niet van tevoren aan te melden. De Bibliotheek Zandvoort organiseert deze ochtend samen met de Jeugdgezondheidszorg. Ook bij dit initiatief is er gelegenheid om vragen te stellen en bij te praten.