Met Botje Bij op zoek naar de Gruffalo in Bibliotheek Zandvoort

Foto: Botje Bij en de Gruffalo PR Bibliotheek Zandvoort

De Bibliotheek Zandvoort komt met het verhaal van de robot Botje Bij dat een onderdeel is van het Kindermedialab. Dit is een onderdeel dat de bibliotheek organiseert waar kinderen op een speelse en creatieve manier kennismaken met nieuwe technieken, software en programmeren.

Gruffalo

Voordat de kinderen met Botje Bij aan de slag gaan, krijgen ze eerst het verhaal van de Gruffalo te horen. Daarna gaan de kinderen verder met het programmeren van Botje Bij. Doel is dat de robot zijn weg moet vinden in een groot bos, waar deze op zoek gaat naar de Gruffalo.

Hindernissen

Onderweg komt Botje Bij allerlei hindernissen en opdrachten tegen. Botje Bij is een Bee-Bot. Dit is een programmeerbare robot waarmee kinderen zelf een bepaalde route kunnen uitstippelen, instellen en doorlopen. Tot slot gaat elk kind met het cadeauboekje van de Gruffalo naar huis. Dat boekje is te krijgen zolang de voorraad strekt.

Deelname

Wie en wat de Gruffalo is of wat voor beest het kan zijn, kunnen de kinderen weten als zij meedoen op vrijdag 26 mei tussen 15.30 en 17.00 uur in de Bibliotheek Zandvoort aan de Louis Davidscarré 1. De toegang is gratis. Kinderen kunnen zich aanmelden via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl. Deelname is beperkt door het beschikbare aantal plaatsen.

Bron: Bibliotheek Zandvoort

 

Reacties

Cookieinstellingen