Column van de Dag: Pizza Banana

Foto: Jaap Koper

Afgelopen week heb ik de pizza Banana op een andere manier gegeten dan ik van de medewerkers van pizzeria Rimini ben gewend. Tijdens de harde wind is het dak van hun zaak aan de Boulevard Barnaart in Zandvoort er af geblazen. Net als je een dertig jarig bestaan wil vieren en je dat iets anders hebt voorgesteld.

Gebeld

Na het feestje vieren wordt Kamal Mahi door zijn vader om vier uur ’s nachts gebeld met de mededeling dat er flinke schade is aan het restaurant. De bitumen dakbedekking blijkt naar beneden te zijn gekomen en ligt in stukken verspreid in de omgeving.

Verjaardag

Ik weet van de familie Mahi dat ze hun best doen om een boterham te verdienen. Die afgelopen week zie ik vader Mahi nog druk bezig met puin ruimen. ,,We gaan nu eerst een noodreparatie doen om verdere schade te voorkomen. En dan gaat er wel wat tijd inzetten om het definitief te repareren”, zegt zoon Kamal tegen NH Nieuws.

Stormschade

Overigens heeft pizzeria Rimini naar mijn weten nog nooit eerder een dergelijke stormschade gehad. ,,Zondag vierden we nog ons dertigjarig bestaan en die middag was het weer niet eens zo heel slecht. Zo’n verjaardagscadeau hadden we helaas niet kunnen voorzien, heel vervelend”, zegt Kamal.

Meevoelen

Ik voel met ze mee en ik heb een zwak voor deze familie. Al jaar en dag ben ik vaste klant en dat gaat verder terug in de tijd, want ook mijn moeder heeft hen vaak wat gegund. De vriendelijkheid als je wat wil bestellen en dat zij het later langs komen brengen. Dat hebben ze inmiddels afgeschaft. Voorbijgestreefd door de andere pizzeria’s in het dorp. De pizza Banana blijf ik wel trouw, want er is er geen lekkere als daar.

Ergernis

Ergernis heb ik er ook aan overgehouden, als ik een blatende Johan Derksen weer hoor hoe hij over Zandvoort tekeer gaat. Een keten vol met fastfood en junkzaken. Een dorp dat bestaat uit patsertjes met gouden kettingen. Nou nee dus. Dit zijn hardwerkende ondernemers die juist blij zijn als hun buur van het circuit weer eens evenement heeft. De zaak zit dan vol met eters. Nu jij weer Derksen.

'
article
11927
Pizza Banana
Afgelopen week heb ik de pizza Banana op een andere manier gegeten dan ik van
https://zandvoort.nieuws.nl/algemeen/11927/column-van-de-dag-pizza-banana/
2019-03-10T13:50:13+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2019/03/05193804/Pizza-Rimini-1-Jaap-Koper.jpg
dak, Pizzeria, Rimini, storm
Algemeen