Verhaal van de Dag: ‘Hello, is it me you’re looking for?‘

Het Verhaal van de Dag neemt je vandaag 35 jaar mee terug in de tijd, naar 14 april 1984, als de voormalig leadzanger van The Commodores, Lionel Richie, de eerste plaats van de Nederlandse Top-40 bereikt met het nummer ‘Hello’ en iedere verlegen man op liefdespad niet langer met een mond vol tanden laat staan.

(tekst: Wim Meijer)

Leadzanger

Vandaag 35 jaar geleden, op 14 april 1984, bereikt de voormalig leadzanger van The Commodores, Lionel Richie, de eerste plaats van de Nederlandse Top-40 met het nummer ‘Hello’. Net zoals zijn voorgaande hit, ‘All Night Long’ (eveneens van het al succesalbum ‘Can’t Slow Down’), zal het nummer 4 weken lang de hitlijst aanvoeren.

Niet tot Nederland beperkt

Dat succes blijft niet tot Nederland beperkt, want die eerste plaats is er ook in Amerika, Australië en Engeland. Naar later zal blijken zijn de jaren 1983-1984 de meest succesvolle voor de zanger/componist uit Tuskegee (Alabama). Het album ‘Can’t Slow Down’ scoort de unieke status van 10 maal Platenium en was goed voor een omzet van 20 miljoen exemplaren.

Nooit meer met een mond vol tanden

Daarbij groeit het nummer ‘Hello’ uit de veelgebruikte oplossing voor mannen die een huwelijksaanzoek willen doen maar uit zichzelf niet de juiste woorden weten te vinden. Volgens Lionel Richie ontvangt hij talloze brieven van ‘mannen met een mond vol tanden’ die de zinsnede ‘Is it me you’re looking for’ hebben gebruikt om de vrouw van hun leven ten huwelijk te vragen. Wat voor soort brieven Lionel Richie ontvangt als aanleiding voor het nummer  ‘All Night Long’ heeft hij niet verteld.

'
video
12446
‘Hello, is it me you’re looking for?‘
Het Verhaal van de Dag neemt je vandaag 35 jaar mee terug in de tijd,
https://zandvoort.nieuws.nl/algemeen/12446/verhaal-van-de-dag-hello-is-it-me-youre-looking-for/
2019-04-13T08:07:52+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2019/04/14143954/Hello-Lionel-Richie-Screenshot-YouTube.jpg
Hello, Lionel Richie
Algemeen