Verhaal van de Dag: Eendagsvlieg goed voor eeuwigdurend kippenvel

Het Verhaal van de Dag gaat over een grote eendagsvlieg en neemt je vandaag 70 jaar mee terug in de tijd, naar 23 april 1949, als in de Engelse stad Jarrow de muzikant en componist John Miles wordt geboren. Met zijn single ‘Music (was my first love)’, een nummer van zijn eerste album ‘Rebel’, scoort hij meteen de hit van zijn leven.

Wekenlang

(tekst: Wim Meijer)

In 1976 staat John Miles in heel Europa wekenlang hoog in de hitlijsten met zijn ode aan de muziek. In Nederland duurt die zegetocht 10 weken met een 2e plaats als hoogste notering. Zes jaar later doet hij dat nog eens zachtjes over door nog eens 6 weken in de Top 40 te staan.

Rustig

Daarna wordt het echter rustig rond John Miles. Na ‘Rebel’ worden de albums van de Engelse zanger geen succes meer en leveren die ook geen hitsingles meer op. Je denkt: het bekende verhaal van de ‘eendagsvlieg’. Maar in dit geval wel een eendagsvlieg die niet uit de studio en van het podium is weg te branden en die nog altijd zijn publiek bij in extase weet te brengen.

Gitarist

Als gitarist begeleidt hij onder meer Tina Turner en Joe Cocker en gaat mee op tournee met Jethro Tull, Fleetwood Mac, Tom Petty, Stevie Wonder, Jimmy Page en Led Zeppelin. Daarnaast neemt hij al sinds de eerste editie van Night of the Proms in 1985 als zanger en als leider van de Electric Band een prominente plaats in gedurende dit jaarlijkse muziekspektakel, waar zijn ‘Music (was my first love)’ steeds weer een van de absolute hoogtepunten vormt die goed is voor collectief kippenvel. Zo ook weer bij de editie van 2019.

Altijd leuk om terug te zien, die originele uitvoering uit 1976:

'
video
12617
Eendagsvlieg goed voor eeuwigdurend kippenvel
Het Verhaal van de Dag gaat over een grote eendagsvlieg en neemt je vandaag 70
https://zandvoort.nieuws.nl/algemeen/12617/verhaal-van-de-dag-eendagsvlieg-goed-voor-eeuwigdurend-kippenvel/
2019-04-23T17:19:24+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2019/04/24105501/Eendagsvlieg-John-Miles.jpg
eendagsvlieg, John Miles, Music, Tina Turner
Algemeen