Nationalistische kattenfamilie bewaakt haar territorium

Foto: Pixabay

Kattenfamilie Micro bekijkt het als vanzelfsprekend ook op microniveau. Kleinschalig dus. ’t Is verdorie onze achtertuin en dat we die tuin het fijnst vinden beschouwen we niet als katten naar de rest. We hebben zo onze eigen familiecultuur en voeden onze kiddy-cats op veelal conform de tradities van onze Opa Micro.

Tekst Charles Duijff, foto’s Pixabay en Youtube (klik op foto voor uitvergroting)

OPA: ‘Het commentaar van de buur(t)katten liegt er af en toe niet om. Wij gedragen ons vrij rustig, maar onze atheïstische buurpoezen houden van net iets ‘Wilders’ Daar stemmen ze dan ook op. Als bij toeval wonen die ook ‘rechts’ van ons. De buren links zijn van de SP (Socialistische Poezen)….of die gelovig zijn….ik geloof het wel….ze gedragen zich poeslief in elk geval….

Hieronder Opa Micro

‘Wat ik eigenlijk wil zeggen’ vertelt opa Micro, ‘dat Nationalisme volgens mij eigenlijk bij de voordeur begint en in ons geval bij de achtertuin. Micro-Nationalisme noem ik het. Ons baasje zette een muur om de tuin met een afsluitbare poortdeur om de grens te bewaken. Hij doet niet aan Schengen. Hij weigerde het verdrag mee te tekenen. Toch kan hij redelijk veel verdragen om zich heen. Maar…ik zei het al…er zijn grenzen… Maar die kapsones-lijer heeft ook wel een stukkie grond en een aardig stulpje…Dat bewaakt hij met de nodige camera’s….

Hieronder neef Jim Red… ‘Opa vertelt alles met een knipoog hoor…’

Over vlees eten wil ik ook nog wel wat kwijt. Tja…sla raak ik niet kwijt in de familie……

Onze familie in Afrika vecht om een stukje land. Tot de dood erop volgt soms. ’t Zijn ook wel bodybuilding-katten hoor, kijk maar…iedere dag in de sportschool he…en in Afrika….tja soms word je zomaar voor de leeuwen gegooid. Territorium bewaken heeft dit. Nationalisten!Wat ik dus nogmaals wil zeggen: Nationalisme begint volgens mij bij je eigen woonplek. Je eigen kleine woon-natie. Die wil je beschermen. Jij maakt uit welke andere kat in de tuin mag komen.  O katten zijn niet tegen asiel-zoekers hoor! Veel van onze buurtkatten komen uit het asiel. Wel een aparte cultuur soms, maar in elk geval standaard ingeënt.  Goed vanwege de kinderopvang….

Onze kinderen: Liesje

Lotje (Liesje leerde Lotje lopen)

Als kat ben ik ook trots op de straat waarin ik woon. Lekker relaxed buurtje hoor…’Whats cat’ buurtpreventie en geen gezeur als onze zoon een keer krols naar het buurmeisje schreeuwt. Auto’s in brand steken doen ze niet. Kwestie van opvoeden.

Mensen gaan aanzienlijk verder dan katten. Allemaal grenzen creëren ze: ’t Is hun huis, hun straat, hun stad, hun provincie en uiteindelijk hun land waarom het gaat. De grens van ‘Kat’wijk, ‘Welkom u bent in de provincie Noord Holland’ en schiet je te ver door dan rijd je zomaar België of Duitsland binnen. Gewend aan hun eigen cultuur en hetgeen ze als samenleving hebben opgebouwd. Niet voor niets gaven ze een naam aan hun land, hun provincie, hun stad of straat. Het heeft ook te maken met organisatie. Op microniveau organiseer je de zaken thuis. Je houdt als het goed is de boel schoon. Je probeert te onthouden waar alles ligt. Overzicht, daar gaat het om! Op macroniveau wordt dat geregeld door het stads- en provinciebestuur en de rijksoverheid. Nationalistische regelgeving wetmatig vastgelegd.  Met scheiding der machten (gelukkig)….

Ik heb vader Micro overigens nog niet aan u voorgesteld: Knappe kerel he?…en die ogen………

Wat dacht u van ons Friese ‘Mem’ met haar blauwe ogen?

Maarrrrr…..Als het erop aankomt gedragen mensen zich vaak niet anders als beesten. Ook zij bakenen hun territorium af. Of is heet het tegenwoordig Thierry-torium?

Bij de kattenfamilie Micro is dat niet anders hoor…..PFFFFFF heb ik weer iets om over na te denken…..

article
13188
Nationalistische kattenfamilie bewaakt haar territorium
Kattenfamilie Micro bekijkt het als vanzelfsprekend ook op microniveau. Kleinschalig dus. ’t Is verdorie onze achtertuin
https://zandvoort.nieuws.nl/algemeen/13188/nationalistische-kattenfamilie-bewaakt-haar-territorium/
2019-05-25T13:22:21+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2019/05/25134848/cat-3990267_960_720.jpg
kattenfamilie
Algemeen