Plastic Soup Walk: 2,5 kilometer over strand Zandvoort

Foto: Plastic Soup Walk Zandvoort

Deze zomer, sinds vorige week, 16 juni, tot en met 28 juli kun je de Plastic Soup Walk lopen over het strand van Zandvoort. Een Beach Cleanup wandeling van Juttersgeluk en Liefs uit Zandvoort waarbij je van alles leert over Plastic Soup en wat je daar zelf aan kunt doen.

Het doel van de wandeling is om volwassenen en kinderen bewust te maken van het afvalprobleem op het strand en hen te helpen duurzame keuzes te maken. De Walk start bij de Pop-up Werkplaats van Juttergeluk in Zandvoort en brengt je o.a. langs het Plastic Kingdom en duurzame strandpaviljoens.

Je eigen Beach Cleanup
Je wandelt de Plastic Soup Walk op eigen gelegenheid. Met een route en een afvalbingokaart wandel je zo’n 2,5 km over het strand en de boulevard om Beach Trash te verzamelen. Voorafgaand aan de wandeling krijg je bij de Pop-up Werkplaats van Juttersgeluk uitleg over Plastic Soep en strandjutten. Onderweg kom je langs het Plastic Kingdom (een kasteel gemaakt van gejutte strandspeeltjes) en pauzeer je bij een duurzaam strandpaviljoen voor een drankje of een ijsje. Aan het eind van de wandeling lever je je gevonden Beach Trash weer in bij Juttersgeluk zodat zij er weer mooie producten van kunnen maken.

Duurzame strandpaviljoens
Tijdens de wandeling kun je bij een van de deelnemende horeca een drankje of een ijsje halen. Je kunt bijvoorbeeld wandelen richting het Zuidstrand naar Vooges of Tent 6, of over de boulevard naar viskraam De Zeemeermin. Of je gaat richting het noorden naar The Spot of Club Nautique. Allemaal horeca die bewust werkt aan minder plastic op het strand, het schoonhouden van het strand en duurzaam ondernemerschap.

Wat kost het en wat krijg je?
De Plastic Soup Walk kost € 9,95 per persoon of per set. Hiervoor krijg je een leen-Beach Cleanup Set, uitleg over Plastic Soup en strandjutten, een route en afvalbingokaart, een drankje of een ijsje bij een strandpaviljoen of viskraam, afvalinname bij Juttersgeluk en een Awareness Sleutelhanger van 100% Beach Trash als beloning. De opbrengst van de tickets wordt door Juttersgeluk gebruikt om hun missie van een schoon strand verder voort te zetten.

Praktische informatie
Je kunt de Plastic Soup Walk lopen van 16 juni t/m 28 juli 2021 op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 12.00-16.00 uur. De Walks starten bij de Pop-up Werkplaats van Juttergeluk: Passage 20 in Zandvoort. Tickets voor de Plastic Soup Walks koop je ter plekke bij de Pop-up werkplaats van Juttersgeluk (Passage 20 in Zandvoort) of vooraf online via www.liefsuitzandvoort.com/plastic-soup-walkMeer informatie: 

Cookieinstellingen