Wethouder Raymond van Haeften reikt 1e kinderboekjes uit ‘Tom en de Formule 1’

De gemeente Zandvoort geeft samen met het CM.com Circuit Zandvoort eenmalig een kinderboekje uit ter gelegenheid van de terugkeer van de Formule 1. Dit boekje werd geïllustreerd door de vorig jaar overleden tekenaar Cornelis Meurs en richt zich op kinderen uit groep 7/8.

Schrijver Gerard Delft heeft de tekst in het boekje geschreven en verzamelde daarvoor veel informatie over alles wat met de racesport heeft te maken en alles wat in en om het circuit gebeurt bij de organisatie en uitvoering van de formule I races. (hieronder wethouder van Haeften (L) en  schrijver Gerard Delft)De uitreiking van het boekje vond plaats in de bibliotheek aan het Louis Davids Carre 1 in Zandvoort. Hieronder een filmpje

Naast wethouder van Haeften waren dus schrijver Gerard Delft en de dochter van overleden kunstenaar Cornelis van Meurs aanwezig. (Lady in green)Vanuit het basisonderwijs werden enkele leerlingen uitgenodigd om de 1e boekjes in ontvangst te komen nemen… Alle basisschoolkinderen in Zandvoort kunnen het boekje sinds woensdagmiddag en op donderdag gratis ophalen bij de bibliotheek.

Vanaf donderdag is het boekje ook verkrijgbaar bij Bruna op de Grote Krocht.  De bibliotheek is vrijdag en zaterdag gesloten.

Het betreft een eenmalige uitgave en uitgifte is zolang de voorraad strekt.

Achtergrond

Stel, je bent 10 jaar oud en je grootste droom is om coureur in de F1 te worden. Je doet mee aan een opstelwedstrijd en wint een rondleiding op het Zandvoortse F1 circuit. Dat is precies wat Tom overkomt in het door Gerard Delft geschreven kinderboekje “Tom en de Formule 1”.

Samen met zijn vriend Olivier krijgt Tom op het circuit alle uitleg over de racesport. Het boekje staat dan ook vol wetenswaardigheden voor jonge raceliefhebbers.Morgenmiddag, woensdag 1 september,  om 12:30 uur presenteert Wethouder Raymond van Haeften het kinderboekje ‘Tom en de Formule1’.

 

Cookieinstellingen