Herten zijn steeds meer onderdeel van Zandvoort

Foto: Jaap Koper

Afgelopen week hebben reizigers op het NS station van Zandvoort een groep herten gezien die de trein lijken te pakken. Sommige reizigers hebben zich tussen de herten heen lopen banen, alsof het lijkt dat de herten zelf ook aan het forensen zijn.

Onderdeel

Het lijkt alsof de herten in Zandvoort een onderdeel van het dorp lijken te worden. Ook op het station wijken de herten niet en lopen ze eigenlijk meer naar het station toe. Een andere treinreiziger heeft de groep weggejaagd, vanwege de trein in de buurt.

Raadsvragen

Sociaal Zandvoort heeft al raadsvragen gesteld over de kwestie en gevraagd om verkeersmaatregelen. De raadsfractie wil dat er borden komen in de omgeving van de Sophiaweg, waar waarschijnlijk dezelfde groep herten ook al zijn gesignaleerd.

Handen vol

Op de Facebookpagina Damherten Zandvoort heeft Willem van der Sloot zijn handen weer vol aan het begeleiden van de dieren. Op het moment van het plaatsen van dit bericht, vertelt Van der Sloot dat hij precies vandaag in die omgeving van de Sophiaweg een groep herten onder zijn begeleiding weer terug heeft gebracht naar de zuidduinen.

Blij

Van der Sloot is ook blij dat ook deze reddingsactie is geslaagd. Volgens hem heeft hij samen met een andere vrijwilliger wel wat gevraagd van de verkeersdeelnemers tussen de Kostverlorenstraat en de Tolweg. ,,Met ieders medewerking kunnen wij ons werk voortzetten dat is ook wat ik van iedere bewoner van Zandvoort vraag”, zegt Van der Sloot op de Facebookpagina.