Protestantse Kerk tijdens Korendag 2018 omgetoverd tot disco

Foto: Jaap Koper

Voor Korendag 2018 is de Protestantse Kerk in Zandvoort tijdelijk omgetoverd tot een disco. Het is het thema van de jaarlijks terugkerende Korendag, waarbij de leden van het Zandvoortse zangkoor The Beach Pop Singers ook uitgedost zijn in verschillende types.

Meest opvallend

Het meest opvallend is koorlid Leo Miezenbeek, die zich voordoet als André Hazes. Van een afstand is het bijna de reïncarnatie van de volkszaneger uit Amsterdam. ,,Ik heb alleen mijn baardje laten trimmen”, zegt Miezenbeek

 

Leo Miezenbeek als André Hazes

 

Verschillende koren

Ook voor deze editie doen er verschillende koren uit het land mee. De El Pio Popvocals uit het Noord-Brabantse Etten Leur is een voorbeeld van een popkoor dat niet direct uit de buurt komt. Het Weesper popkoor Funtastic is de laatste jaren een vaste klant.

Sfeer

De leden van Funtastic zeggen dat het vooral de sfeer is, die het doet bij de Zandvoortse Korendag. Ook voor het thema van deze uitgave heeft het popkoor uit Weesp zich voorbereid om goed voor de dag te komen. Dat betekent flink repeteren.

Repertoire

Ook voor Funtastic is regelmatig verversen van het repertoire een belangrijk punt. ,,Als we een liedje minder interessant vinden, verdwijnt deze weer van het repertoire”, zegt één van de leden. Een arrangement bewerken naar het thema is dan wel zo gedaan, maar het liedje moet wel even goed ingespelen worden voordat het ten gehore wordt gebracht.

Toeristen

Ook proberen leden van The Beach Pop Singers langslopende en nieuwsgierige toeristen naar binnen te lokken. Een van de Zandvoortse koorleden heeft een afro pruik op en staat met disco broek buiten om die mensen de kerk in te krijgen. Lastig is dat soms wel, want het is goed nazomerweer.

Afsluiting

The Beach Pop Singers zelf sluiten Korendag 2018 af. Het bonte gezelschap heeft dan een lange dag erop zitten, want de leden zijn actief om zowel bezoekers als deelnemers te voorzien van een natje en een droogje. Dat moet wel tegen een geringe vergoeding gebeuren, want Korendag is niet helemaal gratis. Dat is alleen de toegang.

'

Reacties

article
10012
Protestantse Kerk tijdelijk dsco
Voor Korendag 2018 is de Protestantse Kerk in Zandvoort tijdelijk omgetoverd tot een disco. Het
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/10012/protestantse-kerk-tijdens-korendag-2018-omgetoverd-tot-disco/
2018-10-06T17:22:40+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/10/06170509/Korendag-Entree-kerk-1-Jaap-Koper.jpg
disco, Korendag, The Beach Pop Singers
Cultuur & Welzijn