Boekpresentaties in Zandvoorts Museum

Foto: Jaap Koper

Komend week zijn er een tweetal boekpresentaties in het Zandvoorts Museum. Op zaterdag 24 november is de presentatie van ‘Liz, Het Musuemmeisje’ en op zondag 25 november is de presentatie van de bundel van ‘Zicht op Zandvoort, 50 columns’.

Voorleesboekje

Het boekje ‘Liz, Het Museummeisje’ is een voorleesboekje; Kunstenares Marianne Rebel heeft het verhaal geschreven en de illustraties in het boekje zijn van Hilly Jansen. Het boekje gaat over Liz, die de lezers wil gaan meenemen naar een schonere wereld. Zij woont in het museum en gaat vaak naar het strand. Hoofdpersoon Liz vindt allemaal voorwerpen die daar niet horen. Samen met haar vriendjes start zij een opruimactie.

Zicht op Zandvoort

Sandra Lissenberg heeft afgelopen twee jaar maar liefst 50 columns onder de naam ‘Zicht op Zandvoort’ voor de Zandvoortse Courant geschreven. Haar columns zijn nu gebundeld in een boek. In haar columns beschrijft Sandra op een luchtige en niet zelden grappige wijze alledaagse onderwerpen die aan Zandvoort zijn gerelateerd. Van politieke rellen, de eventuele terugkomst van de Formule 1 naar Zandvoort tot aan de gay-pride. Alles komt aan bod. Ook passeren herinneringen aan het Zandvoort van vroeger regelmatig de revue.

Niet onbekend

Sandra is zelf niet onbekend met het fenomeen schrijven. Ooit heeft ze schrijfsels gemaakt over haar tienerjaren waarbij zij vele ‘bakvis gedichten’ heeft geschreven over eerste liefdes en de daarbij behorende gebroken hart-momenten. Later vulde zij met haar schrijfsels een groot deel van het clubblad van de Zandvoortsche Hockey Club.

Presentatie

Komend weekend zijn de boekpresentaties in het Zandvoorts Museum. Op zaterdag 24 november om 16.00 uur is de presentatie van het voorleesboekje ‘Liz, Het Museummeisje’ in het Zandvoorts Museum. De presentatie van ‘Zicht op Zandvoort’.volgt op zondag 25 november om 12:00 uur aan genodigden in het Zandvoorts Museum. Bij die gelegenheid draagt de 17-jarige Lars Muller tijdens de boekpresentatie zijn gedicht ‘Mijn Zandvoort aan de zee’ voor.

Verkrijgbaar

Het voorleesboekje van Marianne Rebel en Hilly Jansen verkrijgbaar in het Zandvoorts Museum, Bruna Zandvoort en Plony’s Haarwinkel in de Bakkerstraat. Het boekje is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar en kost 10 euro.

'

Reacties

article
10519
Boekpresentaties in Zandvoorts Museum
Komend week zijn er een tweetal boekpresentaties in het Zandvoorts Museum. Op zaterdag 24 november
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/10519/boekpresentaties-zandvoorts-museum/
2018-11-21T14:32:08+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/11/21143049/Zandvoort-Museum-1-Jaap-Koper.jpg
boekpresentaties, Zandvoorts Museum
Cultuur & Welzijn