Nieuwe bundel met gedichten en proëzie van Marco Termes heet ‘Ontroerend goed’

Foto: Marco Termes Leo Determann Grafische Vormgeving Klapwijk en Keijsers

‘Ontroerend goed’ is de titel van de nieuwe bundel met daarin gedichten en proëzie die Marco Termes volgende week presenteert aan het Zandvoortse publiek. Het zijn gedichten, maar ook zoals Termes het zelf omschrijft ‘proëzie’, die hij heeft geschreven in de periode van september 2017 tot en met maart 2019.

Woordspeling

De titel van de bundel is ook een woordspeling van de woorden ‘onroerend goed’ en ‘ontroerend goed’. In deze bundel heeft de Zandvoortse dichter en schrijver geprobeerd om het spectrum te verbreden als het gaat om de grote liefde in zijn eigen leven als de liefde in het algemeen. De gedichten staan centraal. ,,Schrijver versus ego”, zoals Termes het zelf zegt.

Natuurlijk proces

Volgens Termes is het ook een natuurlijk proces. Hij vergelijkt het met het woord ‘sublimatie’. Van vaste stof naar gasvormige stof. Dat komt volgens de dichter en schrijver omdat hij met zijn werk is vergroeid. Het moet volgens hem ook in je dna zitten als het gaat om de regels van de poëzie.

Eerst de gedichten

Voor ‘Ontroerend goed’ heeft Termes eerst de gedichten geschreven en daarna de proëzie. Dat laatste is een samenvoeging van proza en poëzie, waarbij hij de eerder genoemde regels heeft gevolgd. ,,Het is net dansen. Dansen met woorden”, zegt Termes.

Presentatie

De presentatie van ‘Ontroerend goed’ is op zaterdag 20 april om 16.00 in Skyline Beachbar. Daarnaast is Termes ook te gast in ‘Zandvoort op Zaterdag’ bij Rob Harms en Albert-Jan Vos van ZFM Zandvoort op zaterdag 13 april. De bundel wordt uitgegeven bij Klapwijk en Keijsers en de grafische vormgeving is wederom gedaan door Leo Determann.

Uit Puur Termes komt dit werk:

'

Reacties

article
12400
Termes komt met 'Ontroerend goed'
‘Ontroerend goed’ is de titel van de nieuwe bundel met daarin gedichten en proëzie die
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/12400/nieuwe-bundel-met-gedichten-en-proezie-van-marco-termes-heet-ontroerend-goed/
2019-04-10T17:13:23+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2019/04/10170612/MT_Ontroerend-goed_Cover-Jpeg.jpg
bundel, Marco Termes, ontroerend goed, proëzie
Cultuur & Welzijn