Tarieven voor jeugdhulporganisatie Lijn 5 vormen een belangrijke factor voor financiële druk

Foto: PxHere

De tarieven die gemeenten in sommige regio’s betalen voor jeugdhulporganisatie bij Lijn 5 vormen een belangrijke factor voor de financiële druk.  Dit laat wethouder Gert-Jan Bluijs aan de gemeenteraad weten over de problemen die er zijn bij de jeugdhulporganisatie. De gemeente Zandvoort heeft op dit moment een overeenkomst met Lijn 5 voor deze regio.

Noordhollands Dagblad

Het Noordhollands Dagblad heeft vandaag een artikel gepubliceerd waar in wordt gemeld dat de dienstverlening in de knel dreigt te raken. Tegen de regionale krant spreekt Lijn 5-directeur Ruud Piera van een ’bittere boodschap’. ,,Cliënten en de gezinnen waaruit zij komen mogen niet de dupe worden van organisatorische en financiële problemen in de jeugdzorg”, zegt hij.

Niet aan de orde

Toegespitst op de situatie in Zandvoort en de regio is de financiële druk voor Lijn 5 volgens Bluijs niet aan de orde. ,,Wij betalen reële tarieven, zodat we kwalitatief goede jeugdhulp kunnen bieden aan onze inwoners. Lijn5 heeft bevestigd dat de tarieven die we in de IJmond en Zuid-Kennemerland betalen reëel zijn”, zegt Bluijs. Verder zegt de wethouder dat naar zijn weten geen Zandvoortse gezinnen die gebruik maken van de diensten van Lijn 5.

Informeren

De reden waarom Bluijs de gemeenteraad informeert heeft te maken met een mogelijke overname van Lijn 5. De huidige Stichting Opbouw wil het onderdeel van de jeugdhulporganisatie over laten nemen door een andere partij. ,, Zij geven aan dat de financiële druk op de jeugdhulp te hoog is. Zij wil zich daarom volledig gaan richten op ouderenzorg en gehandicaptenzorg”, laat Bluijs weten aan de gemeenteraad.

Continuïteit

Voor het Zandvoortse college is de continuïteit voor de jeugdhulpverlening wel belangrijk. ,, Wij zetten ons in voor kwalitatief goede jeugdhulp en de continuïteit van deze hulp.”, zegt Bluijs.

In gesprek

De wethouder blijft daarom namens het Zandvoortse gemeentebestuur in gesprek met Lijn 5 om dit te realiseren.,, We willen meer inzicht in de redenen van overname en de financiële situatie van Lijn5 als geheel en mogelijke risico’s op de korte en lange termijn”, zegt Bluijs.

Overnemende partij

Dat is volgens de wethouder het geval als een overnemende partij zich aandient en waarbij het behouden van een stabiele situatie moet zijn gewaarborgd. Daarbij speelt eveneens de continuïteit van hulp voor de inwoners van Zandvoort een rol, wat volgens Bluijs een prioriteit heeft.

Cookieinstellingen