Leren werken met de digitale overheid

Foto: Pixabay

De Bibliotheek Zuid Kennemerland organiseert samen met DOCK, Haarlem Effect, Pluspunt Zandvoort en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland in opdracht van de gemeente Haarlem een cursus om te leren werken met de digitale overheid. Steeds meer overheidsorganisaties schakelen over om diensten digitaal aan te bieden, maar ook om digitaal gegevens te ontvangen.

(bewerkt persbericht)

Overheidszaken via de computer

Wie de overheidszaken wil regelen kan dat onder meer doen via de computer. Dat gebeurt steeds meer, want niet alleen de belastingdienst is digitaal overgeschakeld, maar ook de gemeente en andere overheidsinstanties doen dat steeds meer.

Gratis cursus

Om deze overheidszaken goed te regelen via de computer krijgt de mogelijkheid van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland de mogelijkheid om een gratis cursus te volgen. Daarna kunnen mensen zelf aan de slag om deze zaken via de computer af te handelen.

Digitale overheid

Elke deelnemer die de cursus doet, leert te werken met de digitale overheid. De cursus bestaat uit vier dagdelen van twee uur waarbij gecertificeerde docenten van Stichting Digisterker iedere cursist begeleidt bij de lesstof. Iedere deelnemer krijgt les in kleine groepjes en aan het einde van de cursus is er een feestelijke certificaat-uitreiking.

Geen examen

Niemand hoeft examen te doen. De gratis cursus vindt plaats op donderdag 7, 14, 21 en 28 november, van 10:00 tot 12:00 uur in de Bibliotheek Haarlem Centrum aan de Gasthuisstraat 32. Het is noodzakelijk u van tevoren aan te melden. Aanmelden kan aan de balie van de Bibliotheek Haarlem of of via de website van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Wat leren de deelnemers tijdens de cursus?

  • Gebruiken van de eigen DigiD
  • Iets aanvragen zoals een toeslag of een nieuw paspoort
  • Werken met MijnOverheid en de Berichtenbox

Werkboek

Iedereen die deelneemt aan de cursus krijgt een gratis werkboek waarin oefenmateriaal en nuttige tips staan, zodat iedereen alles thuis nog eens op het gemak kan nalezen. Tijdens de cursus kunnen de deelnemers gebruikmaken van laptops van de Bibliotheek en wordt de privacy gewaarborgd. Voor deze cursus zijn de basisvaardigheden op een computer nodig. Wie nog niet bekend met de computer en het internet, kan het beste eerst de gratis cursus Klik & Tik volgen. Wie meer wil weten, kan dit vragen bij de balie van de Bibliotheek.

Cookieinstellingen