Zandvoortse winkels centraal bij Zandvoortse Verhalenmiddag

Foto: PxHere

De Zandvoortse verhalenmiddag van maandag 18 november staat in het teken van winkels in Zandvoort in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Zandvoorters Maarten Keur en Jan Kol nemen aan de hand van beeldmateriaal de belangstellenden mee langs Zandvoortse winkels uit die tijd.

Spoor terug

Wie in de straten van het centrum van Zandvoort loopt, kan een aantal sporen terug vinden waar ooit winkels hebben gezeten. De verhalenmiddag van 18 november begint bij Bakkerij De Hoop in de Diaconiehuisstraat. Het is de plek waar Keur zelf zijn bakkerij ooit heeft gehad.

Niet de enige

Keur is niet de enige die daar zijn winkel heeft gehad. Tegenover het pand heeft ooit de kruidenierszaak van Leo Zonneveld gestaan en verderop richting de Haltestraat hebben de kapperszaak van Wim Kok en de schoenenwinkel van Harms nog hun plek gekend.

Verdwenen winkels

Maar er zijn nog meer verdwenen winkels uit de buurt van de Diaconiehuisstraat en Van Ostadestraat. De zuivelwinkel van Van der Werff, de groentewinkel van Draijer en bijvoorbeeld de schilderswinkel van Keesman in de Jan Steenstraat zijn ook winkels die uit het straatbeeld zijn verdwenen.

Hele gemeente

Keur en Kol staan er bij stil en gaan vanuit deze plek verder door de hele gemeente. Ook de winkels in Bentveld zal het tweetal mee nemen. wie wil luisteren naar de verhalen over de winkels die Zandvoort en Bentveld rijk zijn geweest kan dit doen in Wijksteunpunt De Blauwe Tram. De kosten zijn €2,50 per deelnemer en daar zit de koffie of thee met een versnapering erbij. Vooraf aanmelden is niet nodig. Iedereen kan gewoon binnen lopen en meeluisteren. De verhalenmiddag begint om 14.00 – 15.30. Telefonische informatie is te krijgen bij Wijksteunpunt De Blauwe Tram op 023 30 40 700

Cookieinstellingen