Afval als bron voor innovatie bij Material Xperience door Stichting Juttersgeluk

Foto: Stichting Juttersgeluk - aangeleverd

‘Material Xperience’ is een bijzondere expositie die tijdens de Kunstlijn Haarlem te zien is op de pop-up locatie van het sociale upcycle atelier van Juttersgeluk in Zandvoort. In een tijd waar fossiele brandstoffen schaars worden, ontstaat innovatie. Diverse ontwerpers tonen de mogelijkheden om van zwerfafval dat onder andere langs het strand is opgeraapt, nieuwe producten te maken.(persbericht Stichting Juttersgeluk)

Inspiratieplek

Dit pop-up atelier aan Passage 20 is sinds 15 augustus de inspiratieplek voor geïnteresseerden in het aanpakken van de plastic soep en het bouwen aan een circulaire wereld. Met de speciaal voor de kunstlijn samengestelde expositie ‘Material Xperience’, zal de bezoeker zich bewust worden van de productie achter het product. Het materiaal staat tijdens deze expositie centraal. Van halffabricaat tot eindproduct.

Nieuwe producten

Stichting Juttersgeluk werkt al enige tijd samen met ontwerpers die hen inspireren en leren van het gejutte materiaal nieuwe producten te maken. Tijdens de kunstlijn komt hun werk samen. Merel Slootheer en Oukje de Kwaasteniet zullen het nieuwste werk tentoonstellen. De foto’s van Daniel Maissan vertellen het verhaal van de bijzondere mensen achter Juttersgeluk en de liefde voor mens en milieu. Ap Esenbrink decoreert de buitenruimte met zijn imposante objecten van afgedankt plastic. Het atelier is gevestigd aan de Passage 20 in Zandvoort. Openingstijden: vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 november van 11:00 – 17:00 uur.

Cookieinstellingen