Bibliotheek presenteert podcast over social media in ‘De week van de mediawijsheid’

Foto: Biblioteek Zuid-Kennemerland - aangeleverd

Voor de Week van de Mediawijsheid is er een gloednieuwe aflevering van de podcast gemaakt door de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Deze aflevering gaat over hoe je kinderen slim leert omgaan met social media.

(bewerkt persbericht Bibliotheek Zuid Kennemerland)

Social media

Wie kinderen heeft, weet dat moment aanbreekt dat ze met social media aan de slag willen. Video’s, emoji’s en foto’s in WhatsApp, Instagram en Snapchat. Het zijn allemaal manieren om online nieuwe dingen te leren, contact te hebben met je vrienden en je gevoelens te uiten.

Spannend

Best spannend voor ouders en opvoeders. De Bibliotheekcast, de podcast van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, zit boordevol tips hoe je je kind als ouder/opvoeder op een positieve manier wegwijs maakt in het gebruik van social media. En om een goede balans te vinden tussen ‘online’ en ‘offline’ zijn.

Luisteren

De podcast Slim met Social Media is te beluisteren via:

Spotify          

https://open.spotify.com/episode/0myHeuTsJebUgZZozd613r

SoundCloud 

https://soundcloud.com/user-539108347/7-slim-met-social-media

iTunes

https://podcasts.apple.com/nl/podcast/7-slim-met-social-media/id1447651817?i=1000455667762

Over de Week van de Mediawijsheid

In een wereld vol media moeten we constant keuzes maken. Nog even je appjes checken of ga je vroeg slapen? Laat je je kind alleen op de tablet of lees je samen een boekje? Regel je zelf je bankzaken online of laat je dat doen door een ander? De Week van de Mediawijsheid 2019 (die nog tot en met 15 november duurt) heeft daarom als thema: ‘Aan of uit?’.

Van elkaar leren en elkaar helpen

Ouders, kinderen, opa’s, oma’s, vrienden, buren, verzorgers, leraren, maatschappelijke organisaties, bedrijven en de overheid: laten we van elkaar leren en elkaar helpen. Om slim ‘aan’ te staan en mee te blijven doen met de wereld om je heen. Én om soms te kiezen voor de uitknop, omdat ook je offline leven aandacht vraagt. Tijdens de Week van de Mediawijsheid stellen we daarom de vraag: wanneer kies jij om aan of uit te staan?

De week van de Mediawijsheid in de Bibliotheek.

Meer informatie over de campagne ‘Aan of uit’.

Over de podcast van de Bibliotheek

De Bibliotheek zoekt altijd naar vernieuwende vormen om mensen op een laagdrempelige en inspirerende manier te betrekken bij taal, leesvaardigheid en leesplezier. Reden voor de Bibliotheek Zuid-Kennemerland om een aantal podcasts te ontwikkelen met verschillende thema’s. De Bibliotheekcast is ontwikkeld door Maike van Pelt in opdracht van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Cookieinstellingen