Participatiemarkt in bibliotheek van Haarlem Schalkwijk

Foto: Jaap Koper

Net als vorig jaar, is er ook dit jaar een Participatiemarkt in Haarlem Schalkwijk op 8 april. In de bibliotheek aan het Fie Carelsplein 2 kan iedereen die op zoek naar vrijwilligerswerk terecht van 11.00 ’s ochtends tot 15.00 ’s middags. Aanmelden is niet nodig, want de toegang is gratis.

Meerdere organisaties

De Participatiemarkt is bedoeld voor inwoners van de gemeenten Zandvoort, Haarlem, Heemstede en Bloemendaal, waarbij meer dan 60 organisaties laten zien wat zij te bieden hebben op het gebied van vrijwilligerswerk. Het gaat dan vooral om activiteiten in de wijk, dagbesteding, (vrijwilligers)werk, opleidingen, cursussen en werkstages.

Doel

Het doel is om mensen vooral mee te laten doen, omdat het volgens de organisatoren veel voordelen heeft. Het voordeel wat de samenleving er van heeft en voor iemand die actief wil zijn voor één van de organisaties die op de markt staan. De organisatoren zien vooral dat mensen ook weer andere mensen leren kennen, nieuwe ideeën kunnen ontwikkelen en nieuwe energie krijgen.

Vijf jarig bestaan

De organisatoren van de Participatiemarkt doen dit nu alweer voor het vijfde jaar, waarbij steeds meer organisaties op de markt gaan staan. In 2019 hebben ruim 50 organisaties met een kraam op de markt gestaan. Ook het aantal bezoekers groeit. In 2019 hebben meer dan 1.200 mensen de markt bezocht.

Cookieinstellingen