Zandvoortse muzikant Ruud Houweling niet in de prijzen bij Independent Music Awards

Foto: Stef Nagel

Het is bij een nominatie gebleven voor een prijs in de Independent Music Awards (IMA) voor de Zandvoortse muzikant Ruud Houweling, die met de EP ‘The Wind Just Blew The Day Away’ de aandacht heeft gevestigd van de onafhankelijke Amerikaanse muziekorganisatie. Een jury waar onder meer Tom Waits, Peter Gabriel en Robert Smith van The Cure hebben de prijs waar Houweling voor is genomineerd naar de Canadese JoJo Worthington laten gaan.

(tekst: Jaap Koper)

Niet teleurgesteld

Teleurstelling voelt Houweling geenszins, want de nominatie is voor hem eigenlijk al eervol genoeg voor de muziek die hij maakt. Ooit begonnen met Cloudmachine en tegenwoordig onder eigen naam bezig. Een aantal van die werken, heeft Houweling opnieuw bewerkt voor de EP waarvoor hij is genomineerd.

Tevreden met aandacht

,,Al met al ben ik zeer tevreden met de aandacht die de EP gekregen heeft het afgelopen jaar”, zegt Houweling. Aan aandacht geen gebrek, want ook de regionale media zoals een interview in het Haarlems Dagblad heeft daar wel aan bijgedragen. Ook muziekplatformen als Music Maker en Lust For Life hebben de Zandvoortse muzikant aandacht gegeven. “Chic tussendoortje van zeer sterke indierocker”, zegt Music Maker over het werk. Beide platformen hebben de EP maar liefst vier sterren gegeven.

Airplay

Ook heeft Houweling de nodige airplay gekregen van NPO Radio 1, NPO Radio 2 en NPO Radio 5. Bijzonder is ook de Podcast van Leon Verdonschot, waar hij met Houweling praat over zijn muziek. Die is te vinden op Spotify. Inmiddels gaat het zoals Houweling het zelf zegt “rusteloos en onzeker (zoals dat hoort) werken aan nieuw materiaal”.

Alternative FM

Eerder is Houweling al in het programma Alternative FM bij ZFM Zandvoort geweest. In 2017 voor het album ‘Erasing Mountains’ en vorig jaar bij de promotie van de EP ‘The Wind Just Blew The Day Away’.

Foto: Stef Nagel

Cookieinstellingen