Pluspunt Zandvoort volgt nieuwe coronamaatregelen

Foto: Pluspunt Zandvoort - aangeleverd

De aangescherpte coronamaatregelen hebben ook gevolgen voor welzijnsorganisatie Pluspunt Zandvoort en heeft na de persconferentie van afgelopen dinsdagavond aanvullende maatregelen genomen. De maatregelen zijn voor de komende twee weken van kracht.

Maatregelen

Pluspunt heeft de nodige aanvullende maatregelen genomen zoals:
– het blijven aanbieden van dagbesteding en activiteiten voor kwetsbare burgers (die niet 2 weken zonder hun dagbesteding of activiteit kunnen).
– het sluiten van de deuren voor publiek van buiten (bijvoorbeeld de markt).
– mensen die voor een afspraak komen, even moeten aanbellen.
– het laten doorgaan van de activiteiten zoals Het Jeugdhonk en De Chill out.
– laten rijden van de Belbus in aangepaste vorm.
– het door laten gaan van de boodschappendienst.
– bezoeken aan huis in het kader van eenzaamheid.

Coronaproof

Op deze manier probeert Pluspunt toch nog activiteiten coronaproof aan te bieden aan de Zandvoorters die dit het hardste nodig hebben, maar wil Pluspunt ook een bijdrage leveren aan het voorkomen van de verdere verspreiding van het virus.

Aanpassing van het interieur

Om hieraan bij te dragen is Pluspunt óók zijn interieur aan het aanpassen. Er zijn nieuwe tafels van 1,5 x 1,5 meter afstand waar mensen veilig aan kunnen zitten om een praatje te kunnen maken, een spelletje te doen of samen te breien. Deze tafelbladen zijn gesponsord door Michel van Marm van IJmond Timmerfabriek.

Bijdrage in moeilijke tijden

Van Marm wil graag zijn steentje bijdragen aan het welzijn van de deelnemers van Pluspunt in deze moeilijke tijden. ,,Nu ik de dames zo gezellig aan de tafels zie breien, is dit het al helemaal waard”, zegt hij als hij even langs gaat. Pluspunt wil de tafels ook gaan gebruiken voor de vaste activiteiten als de eetclubjes en de andere activiteiten. Voorlopig is daar nu even het wachten op.

Reacties