Ria Reeuwijk exposeert in Pluspunt

Foto: Pluspunt Zandvoort

Vanaf komende week zal Ria Reeuwijk gaan exposeren in Pluspunt Zandvoort. Het werk is te zien in het gebouw van de welzijnsorganisatie aan de Flemingstraat 55 in Zandvoort.

Jeugd

“In mijn jeugd tekende ik heel veel. Voornamelijk dieren en later paarden”, vertelt Ria Reeuwijk over haar werk. Het tekenen van dieren is volgens haar een grote passie. ,,Ik heb zelfs mijn slaapkamer deur vol getekend. Mijn moeder vond het wel mooi en  de tekeningen zitten er nog steeds op”, zegt ze over haar gemaakte werk.

Examenvak

Op de HAVO heeft Reeuwijk tekenen als examenvak gekozen. Het is direct het eerste jaar dat ze tekenen heeft kunnen kiezen als examenvak. Na deze opleiding gaat ze naar de modevakschool want een vak als ontwerper spreekt haar aan. Uiteindelijk zijn naaimachines en patroontekenen niet voor haar weggelegd.

Paard

,,Na het eerste jaar ben ik van school gegaan, ook omdat ik inmiddels een paard had gekocht en geld moest verdienen. Eenmaal aan het werk kwam het er niet meer van om iets te doen met tekenen en kunst. Mijn dagen waren gevuld met werken en paarden”, vertelt Reeuwijk.

Geboorte 

Pas na de geboorte van haar dochter is zij weer opnieuw begonnen met tekenen. In 2009 gaat zij dan ook schilderen in een atelier. ,,Ik vond het heerlijk om met verf aan de slag te gaan”, vervolgt Reeuwijk haar verhaal.

Afbeelding

Vaak gebruikt zij een afbeelding als voorbeeld om dat vervolgens daar een eigen draai te geven. De tekenares zegt dat ze nog geen eigen stijl heeft ontwikkeld.

Muurschildering

,,Deze zomer heb ik voor het eerst een muurschildering gemaakt in een babykamer, voor de aanstaande kleindochter van mijn dochters juffie. Dat vond ik erg spannend, zo’n grote witte muur, wat als het niet lukt? Het was echter geen probleem, toen de tekening er eenmaal op stond verdween mijn onzekerheid en was het schilderen een feest”, zegt ze.

Resultaat

Over het resultaat is Reeuwijk niet vaak tevreden. Volgens haar is er altijd wel iets wat beter kan, maar over de muurschildering is het deze keer was het precies goed.

Spannend

,,Eigenlijk vind ik het ook best spannend om mijn schilderijen bij Pluspunt op te hangen. Dat is voor het eerst dat ook anderen er naar kijken. Wat zullen ze er van vinden? Daar ben ik wel heel benieuwd naar want ik heb nog veel te leren en te experimenteren!”, zo klinkt het uit de mond van Ria Reeuwijk in aanloop naar de expositie.

Bron: Pluspunt Zandvoort

Reacties