Feestelijke opening nieuwe locatie jeugdhonk

Foto: Jaap Koper

Het nieuwe jeugdhonk komt op een nieuwe locatie. Op woensdag 15 maart zal het jeugdhonk tussen 19.00 en 20.00 feestelijk worden geopend.

Verhuizing

Voor de verhuizing is vrij weinig werk verzet. De jongeren hebben al die tijd in een ruimte beneden bij de Bibliotheek gezeten en gaan nu naar de bovenverdieping. Het nieuwe onderkomen is volgens Pluspunt die het jeugdhonk heeft opgezet, behoorlijk verfraaid.

Plek voor jongeren

Het jeugdhonk is een plek voor jongeren is een plek voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Op die plek kunnen ze chillen, kletsen, gamen, spelletjes doen, poolen en tafeltennissen. De ruimte is ingericht met tafels, stoelen maar ook met banken. Daarnaast organiseren jongerenwerkers strandactiviteiten in de zomer en zijn er regelmatig thema avonden.

Thema’s

Een thema die volgens jongerenwerker Floortje van Pluspunt aan bod gaat komen, is iemand die thuis is in graffiti. ,,Tegelijkertijd is het ook een workshop om jongeren zelfvertrouwen te geven”, zegt Floortje. Zo is er aandacht hoe jongeren de juiste keuzes kunnen maken.

Gymzaal

Jongeren die tijdens de openingsuren van het jeugdhonk komen, kunnen ook de gymzaal gebruiken. ,,Voor jongens die een balletje willen trappen, is dat ook mogelijk. Als het zomers goed weer is, kunnen we dat buiten doen”, zegt Floortje.

Aanwezig

Tijdens de feestelijke openingsavond op woensdag 15 maart is er rond 19.30 uur een vuurshow van ‘Hollands Got Talent’ kandidaat JP. Ok zijn de jongerenwerkers aanwezig om iedereen rond te leiden en alle vragen te beantwoorden.

Reacties