Hangplek krijgt pimpbeurt

Foto: Jaap Koper

De hangplek in Zandvoort Noord krijgt een pimpbeurt. NL Doet op zaterdag 11 maart is een mooie gelegenheid voor de jongeren daar de handen uit de mouwen te gaan steken. Op deze dag zijn er tal van activiteiten in het hele land, waaronder de opknapbeurt voor dejongeren ontmoetinsplaats zoals de hangplek ook wordt genoemd.

Plan

Jongerenwerkers Floortje en Rens van Pluspunt Zandvoort hebben in samenwerking met de Gemeente Zandvoort een plan gemaakt, om te kijken wat er zoal te doen is in Zandvoort. Zo heeft de gemeente volgens Pluspunt al toegezegd dat zij eerder in deze week voor het zware werk gaat zorgen.

Scooters en trapveldje

Bij de container van de plaats komt wat extra ruimte, zodat jongere daar hun scooters kunnen parkeren. Ook zal de gemeente een stuk grond vlakken zodat er een trapveldje met doeltjes kan komen. Het meest belangrijke is de pimpbeurt van de container bij de hangplek.

Pimpen

Op de dag zelf is er naast het pimpen van de container bij de plek genoeg te doen. Zo is er hulp nodig bij het snoeien van struiken langs het hek van het nieuwe trapveldje. Jongeren met groene vingers kunnen in de berm zonnebloemen zaaien. Dit moet in de zomer leiden tot een kleurrijk geheel.

Broodjes

Wie mee wil doen en zich geroepen voelt om op zaterdag 11 maart om 12.00 uur de handen uit de mouwen te gaan steken, kan zich verzamelen bij de hangplek. Pluspunt zorgt dat er voor de harde werkers broodjes en wat drinken. Tijdens het klussen is ook muziek te horen die helemaal op de doelgroep is afgestemd.

Meedoen

Meedoen is makkelijk. Wie zich betrokken voelt bij de hangplek kan langskomen en meedoen. Ook buurtbewoners zijn welkom. Zo is het volgens Pluspunt mogelijk om op deze wijze op een ontspannen manier kennis te maken met de jongeren.

Reacties