Scoutinggroep heeft vele handen bij NLdoet

Foto: Jaap Koper

Scoutinggroep Stella Maris – Sint Willibrordus hebben veel handen gehad voor verschillende klussen op het terrein, maar ook in het onderkomen zelf waar de scouting vaak verblijft. Dit weekend heeft in het teken gestaan van NLdoet, wat ook in Zandvoort niet geheel ongemerkt is voorbij gegaan.

Op de been

Zo zijn er behoorlijk wat mensen actief geweest op zaterdagmiddag 11 maart. Verschillende vrijwilligers geven de buitendeuren van het onderkomen van Stella Maris – Sint Willibrordus een flinke schoonmaakbeurt en ook de sanitaire voorzieningen krijgen een kritische blik.

Schoonmaak buitendeur

 

Blijven liggen

Ivo Lemmens van de scoutinggroep legt uit dat er wel eens onderhoudswerk blijft liggen. ,,Binnen ziet het er soms niet esthetisch uit”, zegt hij. ,,Met zo’n actie als NLdoet, kun je wat meer mensen in beweging krijgen om het dan nu wel te doen”, vertelt Lemmens verder.

Hang- en sluitwerk van een binnendeur

 

Klusjes

NLdoet is bedoeld om allerlei klusjes te doen die instellingen aanbieden. Stella Maris – Sint Willibrordus is er één van in Zandvoort. Zo hebben vrijwilligers ook in Zandvoort een deel van de tuin bij het hoofdgebouw van het Huis in het Kostverloren onder handen genomen en zijn vrijwilligers bezig geweest om de hangplek een pimpbeurt te geven.

Saamhorigheid

De klusjes kunnen uiteindelijk leiden tot een vorm van saamhorigheid. Vooral dat is iets wat bij de scoutinggroep te zien geweest. Naast de volwassen vrijwilligers hebben ook de kinderen meegedaan. Tussenal deze werkzaamheden door hebben andere leden van de scouting de kinderen ook vermaakt met vooral spelletjes.

Reacties